Drukāt šo lapu
31.12.2013 13:34

Iedzīvotāji joprojām aktīvi iemaksā latus bankomātos

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Gada pēdējās dienās iedzovotāju aktivitāte, iemaksājot latus bankomātos, joprojām ir augstāka nekā ikdienā, tomēr pamazām tā samazinās, aģentūrai LETA apliecināja banku pārstāvji.

Kā aģentūru LETA informēja "SEB" pārstāve Agnese Strazda, bankas bankomātos vakar, 30. decembrī, iemaksāti 2,2 miljoni latu, bet izmaksāti 1,6 miljoni latu. Tas ir krietni vairāk nekā ikdienā.

Tiesa gan, lielāka aktivitāte tika novērota 27. un 28. decembrī, kad naudas iemaksu summas sasniedza attiecīgi 3,2 un 2,5 miljonus latu, par aptuveni pusmiljonu pārsniedzot iemaksu summas.

Šodien strādā arī visas "SEB" bankas filiāles. Pēc A. Strazdas teiktā, iedzīvotāju interese dienas pirmajā pusē nav lielāka kā ikdienā un sevišķi garas rindas vēl neveidojas.

"Swedbank" pārstāve Kristīne Jakubovska aģentūrai LETA pastāstija, vakar, 30. decembrī, "Swedbank" bankomātos iemaksu skaits bijis 1,5 reizi lielāks nekā vidēji ikdienā, tomēr salīdzinājumā ar pēdējām darbadienām interese par šo pakalpojumu samazinās.

K. Jakubovska norādīja, ka vakar uz laiku izslēgti 175 naudas izmaksas bankomāti un seši iemaksas automāti, lai sagatavotu tos eiro izmaksai.

Vienlaikus bankas pārstāve atgādināja, ka nākamajās divās nedēļās 66 "Swedbank" naudas iemaksu bankomātos iedzīvotāji varēs iemaksāt kontos latus.

Kā novēroja aģentūra LETA, šorīt jau no paša rīta tirdzniecības centrā "Riga Plazza" veidojās rindas pie "DnB" bankas naudas iemaksu bankomātiem. Atšķirībā no ikdienas, tirdzniecības centrā iedzīvotāji pie bankomāta varēja nokļūt vēl pirms veikalu darba laika sākuma.

Kā ziņots, lai uzreiz pēc gadu mijas bankomāti varētu iedzīvotājiem izsniegt eiro, daļa bankomātu no vakardienas pakāpeniski tiek izslēgti un sagatavoti eiro.

Lielākajai daļai bankomātu plānots tehniskais pārtraukums laikā starp 31. decembra plkst. 23.30 un 1. janvāra plkst. 1.