Drukāt šo lapu
27.12.2013 13:47

Latvijas Banka: Visa nepieciešamā eiro nauda ir nogādāta Latvijā

Autors  Nozare.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Visa nepieciešamā eiro skaidrā nauda ir nogādāta Latvijā, šodien eiro ieviešanas vadības komitejas sēdē informēja Latvijas Bankas prezidenta vietnieks Andris Ruselis.

Latvijas Bankai ir piegādāti visi eiro banknošu krājumi pa nomināliem. Darbs turpinājies svētkos – arī Ziemassvētku laikā Latvijai tika piegādātas eiro monētu kravas.

"Visa skaidrā nauda ir Latvijā," sacīja A. Ruselis un atzīmēja, ka turpinās aktīvs darbs ar eiro priekšpiegādēm banku klientiem.

Viņš paskaidroja, ka patlaban Latvijā nogādāta visa skaidrā eiro nauda, ko bija plānots nogādāt mūsu valstī 2013. gadā. Eiro naudas priekšpiegādes Latvijai turpināsies arī nākamā gada pirmajos mēnešos, jo nepieciešama arī skaidras naudas rezerve, lai nomainītu nolietoto un bojāto naudu.

A. Ruselis, kurš vada eiro ieviešanas Naudas un maksājumu sistēmu darba grupu, atzina, ka turpmāk galvenā šīs darba grupas aktualitāte ir ātra pakalpojumu atjaunošana pēc eiro ieviešanas.

Paredzēts, ka pēc klientu skaita sistēmiski nozīmīgākajās bankās maksimālais pārtraukums internetbankas un iekšbanku maksājumiem būs līdz 1. janvāra plkst. 12. Starpbanku maksājumus plānots atsākt 2. janvārī.

Bankomāti 1. janvārī sāks darbu līdz plkst. 1, bet karšu norēķinos iespējami īslaicīgi pātraukumi.

Latvija eirozonai pievienosies pēc dažām dienām.