Drukāt šo lapu
24.12.2013 16:33

Pāvesta Franciska sūtnis Latvijā: Katram pieejama Dieva dāvātās mīlestības pārpilnība

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vēršoties pie Latvijas ticīgajiem Ziemassvētkos, pāvesta Franciska sūtnis Baltijas valstīs arhibīskaps Luidži Bonaci aicina saskatīt mīlestības pārpilnību, ko ikvienam ir devis Dievs, aģentūru LETA informēja Latvijas Romas Katoļu Baznīcas informācijas centrs

"Ziemassvētkos, kurus svinam, varēsim ne tikai apmainīties ar dāvanam, bet arī nomainīt apģērbu. Savā nesavtībā Kungs mums dāvā savu apģērbu. Dieva tērps ir mīlestība. Ziemassvētkos Kungs mums pārpilnībā dāvā savu mīlestību. Jēzus ir šīs mīlestības redzamā zīme. Ja to uzņemsim, mūsu mājās un sirdīs ienāks mīlestība. Tā ir tā pati Dieva mīlestība," vēsta Bonaci.

"Pārpilnība. Tiesa, daudzi joprojām cieš no ekonomiskās krīzes sekām, domājot, kā izdzīvot līdz mēneša beigām. Ekonomiskā pārpilnībā joprojām nedzīvo visi, ja arī ir manāmas krīzes seku pārvarēšanas zīmes. Tomēr ir kāda pārpilnība, kas ir katram, par kuru nav jāmaksā, kura ir visvērtīgākā un kura ir iespējama visiem. Tā ir mīlestības pārpilnība. Tā ir mīlestība, kuru mums dāvā Dievs un kurā varam dalīties ar citiem," atzīst arhibīskaps.

Pirms pāris dienām pāvests Francisks paziņoja, ka apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs arhibīskaps Bonaci turpmāk būs viņa sūtnis Kanādā.

Bonaci bija Svētā Krēsla pārstāvis Latvijā, Lietuvā un Igaunijā no 2009. līdz 2013. gadam. Šajā laikā Latvijā ir izvēlēti trīs jauni katoļu bīskapi: 2010. gada 8. augustā par Rīgas arhibīskapu-metropolītu tika ordinēts Zbigņevs Stankevičs, 2011. gada 10. septembrī par Jelgavas bīskapu – Edvards Pavlovskis, bet šogad 7. septembrī par Liepājas bīskapu - Viktors Stulpins. Arhibīskaps Bonaci aktīvi piedalījās dažādās katoļu Baznīcas Latvijā aktivitātēs, bija biežs un iemīļots viesis dažādos ticīgo pasākumos.

Rīgas arhibīskapa-metropolīta sekretariātā informēja, ka nuncijs Bonaci vēl līdz janvārim pildīs savus pienākumus un uzturēsies Lietuvā. Kas būs jaunais apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs, pagaidām nav zināms.

Bonaci ir dzimis 1948. gada 19. jūnijā Gandino komūnā, Bergamo provincē Itālijas ziemeļos. 1973. gada 30. jūnijā iesvētīts par priesteri. Gaitas Vatikāna diplomātiskajā dienestā sācis 1980. gadā Kamerūnā, tad sekoja Trinidāda, Malta, Spānija, ASV, Itālija, Kanāda. 1999. gada jūnijā mons. Bonaci tika nominēts par Atellas titulārbīskapu un apustulisko nunciju Haiti. Tā paša gada 26. augustā Bergamo katedrālē toreizējais Vatikāna valsts sekretārs kardināls Andželo Sodano viņu ordinēja par bīskapu. 2004. gada 30. martā arhibīskaps Bonaci tika nozīmēts par nunciju Kubā, savukārt 2009. gada 14. martā pāvests Benedikts XVI viņu izvēlēja par savu pārstāvi Lietuvā un Igaunijā.