17.08.2018 07:43

Aptauja Rīgā. Kā un kur pavadījāt atvaļinājumu?

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Rīgā. Kā un kur pavadījāt atvaļinājumu? Una Griškeviča un pixabay.com

Kā vēsta statistika, periods no Jāņiem līdz augusta vidum vienmēr bijis populārākais atvaļinājumu laiks. Šogad tas Latvijā atpūtu baudošajiem iegadījās ļoti patīkams un saulains. Darba likums noteic, ka ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, kas nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām, neskaitot svētku dienas.

Turklāt atvaļinājumu pavadīt iespējams dažādi – gan ceļojot, gan strādājot dārzā, gan veltot laiku nepadarītu lietu sakārtošanai – ņemot vērā cilvēku iespējas un intereses. Taujājām, kā atvaļinājumu pavadījuši rīdzinieki.

Aleksandrs, strādā RTU
Man atvaļinājums izdevās lielisks – ar vīru kori "Silvicola" biju Bali salā, kur koru konkursā izcīnījām zelta medaļu. Apskatījām arī pašu salu – galvaspilsētu, rīsu terases, tempļu kompleksu, kafijas un garšvielu plantācijas lietusmežos. Šī sala tiešām ir maza paradīze.
Sanita, darbojas mārketinga jomā
Šovasar atvaļinājumā biju tikai vienu nedēļu. Tā kā bija sakrājies pamatīgs nogurums, kopā ar draugiem devos trīs dienu spa atpūtā Igaunijā, Laulasmā, netālu no Tallinas. Atlikušās brīvās dienas veltīju lietām un sīkiem darbiem, kas ir būtiski, bet kam ikdienas skrējienā parasti nepietiek laika.
Jānis, dzīvo Purvciemā
Šis gads mums ir dāvājis brīnišķīgu vasaru, tāpēc maksimāli daudz centos braukt uz jūru tepat Latvijā un ķert D vitamīnu, kas tik ļoti ir vajadzīgs mūsu organismam un labsajūtai. Tāpat uzturā centos lietot tepat Latvijā augušās dabas veltes, kas ir veselīgas un ļoti garšīgas.
Maira, šuj kleitas
Man visu vasaru bija tik daudz darba, ka pat nav bijis laika domāt par atvaļinājumu! Tik vien relaksējos, kā peldoties piemājas baseinā. Tāpēc ļoti ceru, ka kaut drusku atpūsties un aizbraukt tā patālāk no Latvijas varēšu rudenī, kad lielie darbi būs beigušies.