Drukāt šo lapu
06.08.2018 10:03

LNSO aicina uz koncertu zem klajas debess

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
LNSO aicina uz koncertu zem klajas debess Ilmārs Znotiņš

Otrdien, 7. augustā, jau otro gadu pēc kārtas notiks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncerts "Origo" laukumā. Koncertā, kurā piedalīsies 77 orķestra mūziķi, pie diriģenta pults stāsies LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga. Koncerta sākums – plkst.19.

Koncerta pirmajā daļā piedalīsies "LNSO Brass" ansamblis ar dzīvīgu un krāsainu programmu no baroka šedevriem līdz mūslaiku kino hītiem, kurus atskaņos lieliskie LNSO mūziķi – trombonisti Kaspars Majors, Artūrs Hrustaļovs un Artūrs Bērziņš, tubists Raivis Māgurs un sitaminstrumentālists Ernests Mediņš.
"LNSO Brass" interpretācijā skanēs Hendeļa "Mūzikas uz ūdens" triumfālais ievads, Monti "Čardašs", Šenklina šansons "Chanson d'amour" un Marģera Zariņa slavenais fokstrots no mūzikas kinofilmai "Pie bagātās kundzes".

Savukārt LNSO lielā sastāva sniegumā klausītāji varēs baudīt Leonarda Bernsteina "Simfoniskās dejas" no mūzikla "Vestsaidas stāsts". Šis skaņdarbs ir mūzikla populārāko melodiju liesmains, kontrastains, aizraujošs apkopojums – skatuves darba simfoniska kvintesence.

LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga saka: "Tas ir absolūts tīrradnis, pat sava veida zīmols amerikāņu mūziklu klāstā. Tā ir mūzika, kas nenoveco, un man šķiet, ka tā vienlīdz spēcīgi uzrunā un aizrauj visu paaudžu klausītājus arī 21. gadsimtā."

Kā norāda organizatori, lietus gadījumā koncerts notiks dzelzceļa stacijas lielajā zālē.