Drukāt šo lapu
16.07.2018 17:51

Pianistu Andreju Osokinu ar stāvovācijām uzņem Kanāriju salās

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Pianistu Andreju Osokinu ar stāvovācijām uzņem Kanāriju salās Jānis Romanovskis un Andreja Osokina arhīvs

Pagājušajā piektdienā, 13. jūlijā, izcilais latviešu pianists Andrejs Osokins uzstājās Kanāriju salās notiekošajā starptautiskajā pianistu festivālā "Finca Festival", izpelnoties grandiozas publikas ovācijas. Pianists savā koncertprogrammā bija iekļāvis arī Jāzepa Vītola skaņdarbus.

Šogad "Finca Festival" bija veltīts diriģenta Leonarda Bernsteina piemiņai, kopā pulcējot pianistus no visas pasaules.

Par piedalīšanos šajā pasākumā Andrejs saka: "Man tas bija liels gods – atklāt "Finca festival". Festivālā valdīja pasakaina atmosfēra, un tas notika tik skaistā vietā, kādu es varētu iztēloties paradīzes dārzu. Koncerts aizritēja lieliski: spēlēju ar lielu kaisli un saviļņojumu, ko ar sajūsmu novērtēja arī publika, ar stāvovācijām mani sveicot divreiz.

Ar īpašu atzinību tika uzņemti Baha, Vītola un Rahmaņinova skaņdarbi, kurus atskaņošu arī koncertā "Trīs Osokini", kas jau 26.jūlijā notiks Dzintaru koncertzālē. Visticamāk, šī bija pirmā reize, kad Jāzepa Vītola mūzika izskanēja koncertā Kanāriju salās. Tā kā šajā gadā festivālā tika godināts leģendārais diriģents Leonards Bernsteins, veltīju šim ģeniālajam komponistam viņa iemīļoto Džordža Geršvina mūziku."

Šonedēļ Andrejs Osokins pasniegs meistarklases jaunajiem mūziķiem Siguldā notiekošajos "XIII Starptautisko jauno latviešu meistarkursos". 22. jūlijā A. Osokins uzstāsies Vācijā, Geilenkirhenes Starptautiskā pianistu festivāla atklāšanā. Savukārt nākamceturtdien, 26. jūlijā, Dzintaru koncertzālē notiks jau par tradīciju kļuvušais pianistu Osokinu dinastijas lielkoncerts, kas Andrejam ir viens no svarīgākajiem gada koncertiem, jo viņam tā būs retā iespēja dalīt skatuvi ar savu ģimeni – tēvu Sergeju Osokinu un brāli Georgiju Osokinu.

Koncertā "Jūrmalas festivāls. 3 Osokini" skanēs Sergeja Rahmaņinova un Kamila Sensāna skaņdarbi, Morisa Ravēla "Bolero", Emīla Dārziņa "Melanholisko valsi", Johana Sebastiana Baha un Antonio Vivaldi koncertus klavierēm ar orķestri. Speciāli šim koncertam pianisti veido pavisam jaunus skaņdarbu pārlikumus, šādi dodot klausītājiem iespēju iepazīt Osokinu dinastijas virtuozitātes daudzkrāsainību.