Drukāt šo lapu
12.07.2018 13:45

Salaspilī un Ulbrokā demonstrēs jaunu brīvdabas izrādi "Lielais loms"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilī un Ulbrokā demonstrēs jaunu brīvdabas izrādi "Lielais loms" publicitātes

Piektdien Rūjienas estrādē pirmizrādi piedzīvos brīvdabas izrāde pēc Annas Brigaderes lugas "Lielais loms" motīviem. Izrāde tiks parādīta ar brīnišķīgu aktieru ansambli 11 dažādās Latvijas vietās, arī Salaspilī un Līgo parkā Stopiņu novadā.

"Gluži kā sena skaņu plate A. Brigaderes luga "Lielais loms" aizsauc laikos, kad debesis bija zilākas un zāle zaļāka. Bet ļaudis tādi paši kā šodien – mīlestības alkstoši un meklējoši," vēsta uzveduma autori. "Metot laipu uz iecerētās sirdi, tiek likti lietā visādi stiķi – "improvizācija", "interpretācija", "traktēšana" un "fraktēšana"... Un kaut arī šo jēdzienu skaidrojumu bieži neizprot arī paši izrādes varoņi, tas netraucē nonākt pie laimīgām beigām – pāru dabošanās."

Krāšņu aktieru buķeti veidojuši divi iestudējuma režisori Juris Kalniņš un Voldemārs Šoriņš. Lomās: Artis Drozdovs, Romāns Bargais, Evija Skulte, Voldemārs Šoriņš, Indra Burkovska, Raimonda Vazdika, Ance Kukule, Aīda Ozoliņa, Dace Makovska, Juris Kalniņš vai Jānis Kirmuška.

Dzīves prieks bez moralizēšanas, raksturu spilgtums un dullības gars kopā ar krāšņu aktieru buķeti. Par horeogrāfiju rūpējās Raimonda Vazdika, producente Aīda Ozoliņa.

Salaspilī izrāde "Lielais loms" būs skatāma 26. jūlijā "Rīgavas" Mūzikas un mākslas dārzā, bet Līgo parka estrādē – sezonas noslēguma pasākumā 25. augustā. Uzvedums viesosies arī Dundagā, Cesvainē, Lubānā, Viesītē, Aucē, Suntažos, Vērgalē un Neretā.