Drukāt šo lapu
26.06.2018 10:55

LP koncertu Siguldā iesildīs pašmāju grupa "Neon Saturdays"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LP koncertu Siguldā iesildīs pašmāju grupa "Neon Saturdays" publicitātes

Pasaulslavenās indī un poproka mākslinieces LP (Laura Pergolizzi) 2. jūlija koncertu Siguldas pilsdrupu estrādē iesildīs jaunā pašmāju grupa no Siguldas – "Neon Saturdays". Puiši pavasarī izpelnījās klausītāju uzmanību ar savu jauno singlu "Get Up" un krāšņo mūzikas video, kurš tapa Turcijā.

Laura Pergolici šobrīd ir uzskatāma par vienu no oriģinālākajām mūsdienu indī un poproka māksliniecēm. Pašas sacerētais megahits "Lost On You", kuram radītais klips "YouTube" vietnē ir ticis skatīts vairāk nekā 200 miljonus reižu, atnesa dziedātājai vispasaules atpazīstamu, padarot viņu par vienu no mūsdienu popmūzikas fenomeniem. Dziedātājas koncerts Arēnā "Rīga" pagājušā gada decembrī bija ļoti apmeklēts, un izpelnījās vietējo mūzikas mīļu sajūsmu.


Rokgrupa "Neon Saturdays" dibināta 2012. gadā. Tās pastāvēšanas laikā ir iznācis debijas albums un vairāki singli. Koncerttūrēs vairākkārt apceļotas Baltijas valstis un Lielbritānija, kur 2015. gadā grupa spēlēja prestižajā Eiropas jauno mūziķu festivālā "The Great Escape". 2016. gadā Siguldas festivāla "Sunset Festival" ietvaros "Neon Saturdays" iesildīja festivāla galvenos māksliniekus – angļu rokgrupu "James".

Singls "Get Up" paguva iekarot arī "Radio SWH" Top20, pāris nedēļu laikā sasniedzot 7. vietu. Grupas jaunais singls tapis ciešā sadarbībā ar talantīgo producentu Luisu Gārdineru. Skotu izcelsmes producents iepriekš par sevi licis skaļi runāt, sadarbojoties ar britu dziedātāju Eliju Goldingu un 2016. gada britu "X Factor" uzvarētāju Metu Teriju.

Pie "Neon Saturdays" jaunā ieraksta kopējā skanējuma strādājis arī vairākkārtējs "Grammy" balvas ieguvējs, ASV skaņu inženieris Rendijs Merils, kurš sadarbojies ar tādiem pasaules mūzikas grandiem kā Lady Gaga, Adele, Keitija Perija un ASV rokgrupa "Imagine Dragons".

"LP ir viena no tām māksliniecēm, kas ar savu šarmu un iespaidīgo balsi pārsteidza mani jau no pirmās klausīšanās reizes. Esmu tiešām pateicīgs par iespēju kāpt uz vienas skatuves ar šo izcilo mūziķi, vēl īpašāku šo brīdi padara tas, ka tas notiks mūzu pilsētā Siguldā," par LP koncertu saka "Neon Saturdays" līderis Andris Ēvelis.