Drukāt šo lapu
25.06.2018 16:28

Plānots, ka šogad Dziesmusvētku pasākumus apmeklēs aptuveni 500 000 cilvēku

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Plānots, ka šogad Dziesmusvētku pasākumus apmeklēs aptuveni 500 000 cilvēku LETA

XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI deju svētku rīkotāji plāno, ka svētku pasākumus šogad varētu apmeklēt aptuveni 500 000 cilvēku, preses konferencē pauda svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Viņa skaidroja, ka līdz šim 25 pašvaldības Dziesmusvētku birojam paudušas gatavību nodrošināt svētku pasākumu rādīšanu uz ekrāniem savās pilsētās. Viena no šīm pilsētām ir Rīga, kur ekrāni svētku pasākumu atspoguļošanai būs izvietoti Brīvības laukumā, Rīgas Centrāltirgū, Esplanādē un pie Kongresu nama. Savukārt 8.jūnijā svētku noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" tiešraide būs vērojama un klausāma arī Rīgas Latviešu biedrības namā.

Līgumi līdz šim parakstīti ar biedrību "Nītaureņi", Vecumnieku, Kuldīgas, Talsu, Viesītes, Siguldas, Priekuļu un Jaunpiebalgas novadu domēm, Ķekavas pagasta, Ventspils pilsētas Lubānas, Jūrmalas, Bauskas, Alūksnes un Salaspils kultūras centriem, Rēzeknes Kultūras un tūrisma centru, Saulkrastu kultūras un sporta centru, Cēsu Kultūras un tūrisma centru, Kanādas latviešu centru Toronto, kā arī Nirnbergas Valsts teātri.

Tāpat gan svētku dalībniekiem, gan skatītājiem būs izvietoti informācijas centri Daugavas stadionā, Mežaparkā, Esplanādē, Vērmanes dārzā, Brīvības laukumā un Rīgas Olimpiskajā centrā.


Kopumā svētku nedēļā norisināsies 65 pasākumi, no kuriem 44 būs bezmaksas. Savukārt no pārējiem maksas pasākumiem biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā oficiāli pieejamas vien uz latviešu vokālsimfoniskās mūzikas koncertu "Arēnā Rīga", mazākumtautību kolektīvu koncertu "Pa saulei", vokālo ansambļu koncertu "Laiku viju gredzenā" un bērnu vokālo ansambļu mūzikas uzvedumu "Vilkam tāda Dvēselīt", kas 6.jūlijā un 7.jūijā notiks Dailes teātrī. Biļetes izpārdotas arī uz sadziedāšanos pēc noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" 8.jūlijā.

Dziesmusvētku kolektīvu vadītāji 28.jūnijā Rīgas Olimpiskajā centrā varēs saņemt dalībnieku identifikācijas kartes, kas nodrošinās ieeju un ēdināšanu svētku norises vietās, kā arī bezmaksas sabiedrisko transportu pilsētas teritorijā.

Kā ziņots, XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks no šā gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam.