Drukāt šo lapu
06.06.2018 12:43

Tirdzniecībā nonākušas papildu biļetes uz Dziesmusvētku noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājumu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tirdzniecībā nonākušas papildu biļetes uz Dziesmusvētku noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājumu publicitātes

Publiskā tirdzniecībā pieejamas papildu biļetes uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku noslēguma "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājumu 7.jūlijā, liecina informācija "Biļešu paradīzes" mājaslapā.

Svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva skaidroja, ka šodien publiskajā tirdzniecībā nodotas 2083 biļetes uz tām vietām, kas bija rezervētas koncertu mākslinieciski tehniskajai realizācijai.

Tāpat tirdzniecībā šodien izplatītas biļetes uz vokālo ansambļu koncertiem "Laiku viju gredzenā" un "Tev tuvumā", pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu "Pieskāriens laikam", noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā" 8.jūlijā, mazākumtautību koncertu "Pa saulei", latviešu vokālsimfoniskās mūzikas koncertu, kokļu mūzikas koncertu "Stīgo, brālīt, stīgo, māsiņ", garīgās mūzikas koncertu "Es esmu...", deju lieluzveduma "Māras zeme" koncertu un ģenerālmēģinājumu, kā arī abiem koncertiem "Vēl simts gadu dejai".

Sākotnēji biļetes uz noslēguma "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājumu bija pieejamas cenā no 10 līdz 45 eiro, taču 10 eiro un 15 eiro vērtās biļetes jau ir izpirktas. Tāpat papildu biļetes izpirktas uz noslēguma koncertu 8.jūlijā, kā arī deju lieluzveduma "Māras zeme" ģenerālmēģinājumu un koncertu.

Noslēguma koncerta ieceres pamatā ir iziešana pa "Zvaigžņu ceļu" caur vairākiem likteņa, vēstures, paaudžu un dabas lokiem un krustcelēm, lai beigās pa "Piena ceļu" atgrieztos mājās. Katrā no koncerta lokiem jeb daļām ietvertas attiecīgu laika periodu dziesmas - latviešu profesionālās kormūzikas spilgtākie darbi.

Koncertprogrammā iekļautas Jāzepa Vītola, Jurjānu Andreja, Baumaņu Kārļa, Emīla Dārziņa, Emiļa Melngaiļa, Volfganga Dārziņa, Alfrēda Kalniņa, Jūlija Rozīša, Pētera Barisona, Aldoņa Kalniņa Lūcijas Garūtas, Valtera Kaminska, Jāņa Lūsēna, Raimonda Tigula, Valta Pūces, Selgas Mences, Uģa Prauliņa, Ērika Ešenvalda, Pētera Plakida, Mārtiņa Brauna, Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Imanta Kalniņa un Mārtiņa Brauna dziesmas, kā arī Tālivalža Keniņa, Alfrēda Feila, Ilonas Rupaines, Alfrēda Kalniņa, Valda Zilvera, Jura Karlsona un Raimonda Paula tautasdziesmu apdares.

Koncerta virsdiriģenti ir Kaspars Ādamsons, Aira Birziņa, Gints Ceplenieks, Ivars Cinkuss, Agita Ikauniece, Mārtiņš Klišāns, Sigvards Kļava, Māra Marnauza, Andrejs Mūrnieks, Māris Sirmais, Ints Teterovskis, Ilze Valce un Romāns Vanags.

Savukārt Goda virsdiriģenti ir Terēzija Broka, Jānis Erenštreits, Andrejs Jansons, Juris Kļaviņš, Jēkabs Ozoliņš, Arvīds Platpers, Edgars Račevskis un Jānis Zirnis.

Lieluzveduma režisors ir Uģis Brikmanis, mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Klišāns, savukārt scenogrāfiju veidojis Aigars Ozoliņš.

Kā ziņots, 3.martā, plkst.11 tika sākta vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumu biļešu tirdzniecība. To saskaņā ar LNKC pērn sarīkotā iepirkuma konkursa rezultātiem nodrošina SIA "Biļešu paradīze".

Biļešu tirdzniecības pirmajā dienā tika saņemts vairāk nekā miljons pieprasījumu pēc apmēram 95 000 biļešu, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam.