Drukāt šo lapu
06.06.2018 10:14

Dziedātāji un mākslinieki aicina uz koncertu "Uzcel savu baznīcu!"

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Dziedātāji un mākslinieki aicina uz koncertu "Uzcel savu baznīcu!" publicitātes

Jau šo svētdien, 10. jūnijā, Bruknas muižā norisināsies tradicionālais labdarības koncerts "Uzcel savu baznīcu!", uz kuru, kā allaž, aicina daudzi pazīstami dziedātāji un mākslinieki.

Kā vēsta koncerta rīkotāji, vispirms apmeklētāji tiek aicināti uz baznīcu, kur ar koncertu priecēs operdziedātāja Ilona Bagele un ērģelniece Larisa Carjkova, bet pēc tam pie muižas notiks lielais koncerts, kurā piedalīsies dziedātājs Intars Busulis un Abonementa orķestris, dziedātāji Aija Andrejeva, Marts Kristiāns Kalniņš, Olga Rajecka, Aivars Hermanis, Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa, Elza Rozentāle, Ieva Akuratere, komponists Jānis Lūsēns, Atis Ieviņš, grupa "Putnu balle", koris "Laiks" un citi Latvijā pazīstami mākslinieki.

Savukārt pirms koncerta gleznainajā Bruknas muižas dārzā būs atvērtas radošās darbnīcas, kuras vadīs mākslinieces Elita Patmalniece un Ilze Patmalniece, kā arī gleznotāja Ieva Bondare.

"Bruknas pastorālā ainava, skaistā, sakopta vide un renesanses stila dārzs rosināt rosina uz radošumu, lai kopā ar māksliniecēm smeltos iedvesmu un taptu kāds atmiņā paliekošs gleznojums vai skice. Tāpēc apmeklētājus iedrošināsim ļauties krāsainībai un uz molberta radīt savu pasaules redzējumu," pauž Elita Patmalniece.

Kā viens no neiztrūkstošiem Bruknas muižas neaizmirstamiem mirkļiem būs cepļa atvēršana, pa ko parūpēsies podnieks Artis Kleinbergs. Savukārt biedrība "homo ecos:" piedāvās radošas darbnīcas – interesantu veidu, kā apgūt jaunas dabai draudzīga dzīvesveida zināšanas. Tajās dalībnieki varēs pārliecināties, ka savu laiku nokalpojušās lietas, piemēram, iepakojums, tekstila izstrādājumi, papīra, plastmasas, skārda u.c. produkti, ne vienmēr ir atkritumi tūlītējai izmešanai.

Atgādināsim, ka labdarības akcija "Uzcel savu baznīcu!" aizsākās 2012. gadā, kad, priestera Andreja Mediņa iedvesmoti, vairāki Latvijā zināmi un radoši ļaudis nolēma palīdzēt uzcelt dievnamu. Bruknas stāsts ir īpašs, jo vērienīgā celtne tiek būvēta un veidota pašu rokām.