Drukāt šo lapu
01.06.2018 10:16

Foto: "Pērkons" iedārdina šīs vasaras un rudens koncertus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Foto: "Pērkons" iedārdina šīs vasaras un rudens koncertus publicitātes

Klātesot vairākiem tūkstošiem fanu, ceturtdien pie tirdzniecības centra "Spice" leģendārā grupa "Pērkons" ar bezmaksas koncertu "Gandrīz tautasdziesma" iedārdināja šīs vasaras un rudens koncertus – "Kulakova nakti", kā arī Ievas Akurateres un Jura Kulakova jubilejas koncerttūri "Gandrīz tautasdziesma".

Koncertā Ievas Akurateres, kora "Vivere", Mārupes kultūras nama jauktā kora "Mārupe", jaukto koru "Universum" un "Sonante", meiteņu kora "Resono" un sieviešu ansambļa "Dzelde" izpildījumā izskanēja vairākas patriotiskas dziesmas, savukārt pēc tam, publikai līdzdziedot, grupa "Pērkons" (Juris Kulakovs un Uģis Muzikants – taustiņinstrumenti, Ieva Akuratere un Raimonds Bartaševics – balss; Juris Sējāns – basģitāra, balss; Leons Sējāns – soloģitāra; Ikars Ruņģis – sitaminstrumenti) skandēja savus lielākos hītus un priecēja klātesošos ar krāšņu šovu.

"Bija patiess gandarījums redzēt tik daudz grupas draugu, kas šajā brīnišķīgajā vakarā atrada laiku atbraukt uz šejieni un padziedāt kopā ar mums, lai iesildītos vasaras un rudens lielajiem koncertiem," atzīst šā gada gaviļnieks – komponists Juris Kulakovs.

Īsi pirms koncerta sākuma t/c "Spice" direktore Iveta Lāce sveica grupu, dāvājot īpašu velti – mākslinieces Airas Lesiņas darināto porcelāna Laimes lāci. Arī koncerta apmeklētāji izmantoja iespēju 60 gadu jubilejā sveikt abus šā gada gaviļniekus – dziedātāju Ievu Akurateri un komponistu Juri Kulakovu, uzdot jautājumus, saņemt autogrāfus, fotografēties kopā ar iemīļotajiem māksliniekiem īpašajā "Satiec & Sveic" teltī pēc koncerta.

"Kulakova nakts" notiks 20. jūlijā Līvānos. Savukārt koncerti "Jurim Kulakovam un Ievai Akuraterei – 60 / Gandrīz tautasdziesma" – oktobrī un novembrī Cēsīs, Jelgavā, Ogrē, Liepājā, Valmierā un Rīga, VEF Kultūras pilī.