Drukāt šo lapu
25.05.2018 10:43

Nacionālajā teātrī – Pētera Pētersona "Man 30 gadu"

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Nacionālajā teātrī – Pētera Pētersona "Man 30 gadu" Kristaps Kalns

25. un 29. maijā Latvijas Nacionālajā teātrī varēs noskatīties vienu no šīs sezonas beidzamajiem jauniestudējumiem – slavenā latviešu dramaturga, režisora un kultūras darbinieka Pētera Pētersona lugu "Man 30 gadu" Ināras Sluckas režijā.

"Tas ir mans veltījums Pēterim Pētersonam. Režisoram – suģestējošai personībai, ar kuru man palaimējās strādāt kopā gan izrādē "Tikai muzikants", gan viņa pēdējā darbā "Fēlikss un Felicita"," pauž izrādes režisore Ināra Slucka, piebilstot: "Izrāde būs ne tikai par mīlestību, bet lielā mērā par krustcelēm, kurās cilvēks var nonākt ne tikai 30 gados, bet jebkurā vecumā, – vai mēs spējam saņemties drosmi un kaut ko mainīt savā dzīvē vai arī turpinām ierasto dzīves rutīnu."

Galvenās varones Rozes (viņas lomā iejutusies Dita Lūriņa) stāsts būs par dzīves jēgas meklējumiem – ir vai nav 30 gadu vecumā iespējams mainīt greizi nogājušu dzīvi? 60. gadu kolorīts ienāks ne tikai mūzikā, bet arī vidē – Roze nolemj uzsākt darbu jaunā tilta cēlāju kolektīvā, kurā viņai nu jāstrādā kopā ar jaunības mīlestību Kasparu.

Bet tiltam šai stāstā, protams, būs arī simboliska loma – jo tiltus, pa kuriem aiziet citam pie cita, mēs meklējam joprojām. Un mīlestību pazina arī tie cilvēki, kas dzīvoja un bija jauni padomju laikos.

Izrādē, kurai īpaši sagatavotas astoņpadsmit Maestro Raimonda Paula melodijas, skanēs dzīvā mūzika un pie klavierēm būs pats Maestro. Unikāls ir fakts, ka tās dažas melodijas, kuras skanēja pirmajā "Man 30 gadu" iestudējumā 1962. gadā un izskanēs arī šajā, ir pati pirmā Maestro sarakstītā teātra mūzika.

Lomās: Gundars Grasbergs, Mārcis Maņjakovs, Egils Melbārdis, Zane Dombrovska, Agnese Cīrule, Raimonds Celms u.c.