Drukāt šo lapu
29.03.2018 12:47

Aktrise un dziedātāja Zane Dombrovska publisko jaunāko singlu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Aktrise un dziedātāja Zane Dombrovska publisko jaunāko singlu Kristaps Kalns

Klajā nākusi aktrises un dziedātājas Zanes Dombrovskas jaunākā dziesma "Man tas netiek klāt", kas tapusi sadarbībā ar pazīstamo ģitāristu un mūzikas producentu Kasparu Ansonu. Jaunās dziesmas un videoklipa prezentācija norisinājās šaurā lokā Latvijas Nacionālā teātra Jaunās zāles kafejnīcā.

"Dziesma ir par drosmi un uzdrīkstēšanos," lakoniski saka Zane, citējot vārdus no sava jaunākā veikuma: ""Maniem soļiem vajag solījumus / Drošus, saldus, klusus un daudz / Klajumus, kritumus, līdumus, plašumus / Lai es varu sevi ieraudzīt." Arī dziesmas tapšanas process bija kā pretbaiļu terapija man pašai."

Savukārt par savas dziesmas līdzautoru Kasparu Ansonu viņa teic: "Kaspars bija mans pirmais ģitārists, ar kuru kopā esam daudz uzstājušies. Tāpat kā es, arī viņš nāk no Auces puses, kur kopā mācījāmies vienā skolā. Esam novadnieki un domubiedri, tāpēc man ir īpašs prieks, ka pēc ilgāka laika, kuru lielākoties pavadīju, darbojoties teātra jomā, šobrīd atkal varam satikties mūzikā."

Dziesmai "Man tas netiek klāt" ir tapusi arī video versija, kuras autore ir režisore Ināra Slucka. Jaunā videoklipa operators ir Uldis Jancis, montāžas režisore – Anta Priedīte, gaismu māksliniece – Lienīte Slišāne, grima māksliniece – Kristīne Andersone, stila konsultante – Olga Kolotova, asistents – Guntis Učelnieks.


Par radošo sadarbību ar Ināru Slucku Zane Dombrovska stāsta: "Šis videoklips man ir Ināras dāvana. Viņa arī izvēlējās radošo komandu. Inārai Sluckai vienmēr būs ļoti īpaša loma manā radošajā dzīvē, jo tieši viņa ir viena no manām pirmajām teātra režisorēm.

Pirmā satikšanās darbā mums notika jau 2009. gadā, kad Nacionālajā teātrī tika iestudēta Zigmara Liepiņa muzikālā izrāde "Vadonis", un Ināra kopā ar Edmundu Freibergu strādāja pie izrādes kā otrā režisore. Tai sekoja izrāde "Leo. Pēdējā bohēma", arī izrāde "Pie bagātās kundzes" u.c.

Pie Ināras esmu spēlējusi ne tikai Nacionālajā teātrī, bet arī operas "Manona Lesko" iestudējumā Latvijas Nacionālajā operā, kurā piedalījos kā dramatiskā aktrise, un tieši Ināra bija režisore izrādei "Zudušo laiku citējot", kurā atveidoju Agneses lomu, par kuru tiku nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai kā gada labākā jaunā aktrise.

Uzdrīkstos teikt, ka pa šiem desmit gadiem esam ar Ināru sadraudzējušās, turklāt visu šo laiku teātrī esam bijušas grimētavas biedrenes. Un, lai arī pagājušajā gadā izlēmu atbrīvot savu štata vietu teātrī, es maijā vēlreiz kāpšu uz sava teātra skatuves, lai piedalītos izrādē "Man 30 gadu", ko iestudē režisore Ināra Slucka. Un noteikti gribu uzsvērt, ka esmu ļoti pateicīga par atbalstu savam mīļajam Nacionālajam teātrim!"

Savukārt savu pašreizējo titulu Zane komentē: "Esmu aktrise un dziedātāja. Lai gan nu jau jāsaka – es pati sāku pīties savos titulos. Aktrise un dziedātāja, kas šobrīd bauda savu brīvmākslinieces statusu un izkopj jaunas prasmes mūzikā, jo es arī saceru mūziku, rakstu dziesmām vārdus, esmu veidojusi skaņu partijas dažādiem vides dizaina objektiem sadarbībā ar mākslinieci Agnesi Melbārdi. Vēl veidoju aranžējumus dziesmām, ko izpildām kopā ar ansambli "Trio Saldais", un šobrīd arī veidoju savu pirmo skaņu režijas darbu Ditas Lūriņas koncertstāstam "Tango. Bez asinīm".