Drukāt šo lapu
03.03.2018 23:19

Līdz vēlam vakaram izpārdotas biļetes uz 17 no 19 Dziesmu un deju svētku pasākumiem

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Līdz vēlam vakaram izpārdotas biļetes uz 17 no 19 Dziesmu un deju svētku pasākumiem LETA

Vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības pirmajā dienā līdz plkst.23 ir pilnībā izpārdotas biļetes uz 17 no kopskaitā 19 maksas pasākumiem, liecina informācija "Biļešu paradīzes" interneta mājaslapā.

Pirmās pilnībā tika izpārdotas biļetes uz 8.jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē gaidāmo svētku noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā", kā arī uz 6.jūlijā un 7.jūlijā Daugavas stadionā gaidāmajiem deju lieluzveduma "Māras zeme" koncertiem. Šīs biļetes vairs nebija pieejamas jau pēc trīs ar pusi stundām no tirdzniecības sākuma.

Līdz sestdienas plkst.21 tika izpirktas arī visas biļetes uz 1.jūlijā Rīgas Domā gaidāmo garīgās mūzikas koncertu "Es esmu ...", uz 1.jūlijā gaidāmo svētku gājienu, uz abiem 2.jūlijā "Arēnā Rīga" gaidāmajiem deju koncertiem "Vēl simts gadu dejai", uz 3.jūlijā koncertzālē "Palladium" gaidāmo tautas mūzikas koncertu "Visas manas greznas dziesmas", uz 3.jūlijā Lielajā ģildē gaidāmo pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu "Pieskāriens laikam", uz 4.jūlijā Svētā Jāņa baznīcā gaidāmo vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu "Tev tuvumā", uz 5.jūlijā Dailes teātrī gaidāmo kokļu mūzikas koncertu "Stīgo, brālīt! Stīgo, māsiņ!", uz 5.jūlijā Daugavas stadionā gaidāmo deju lieluzveduma "Māras zeme" ģenerālmēģinājumu un uz 6.jūlijā Dailes teātrī gaidāmo bērnu vokālo ansambļu muzikālo uzvedumu "Vilkam tāda dvēselīt".

Relatīvi mazāka interese bija par tādiem svētku maksas pasākumiem kā mazākumtautību kolektīvu koncerts "Pa saulei" 3.jūlijā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, latviešu tautas tērpu skate 5.jūlijā koncertzālē "Palladium", vokālo ansambļu koncerts "Laiku viju gredzenā" 5.jūlijā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī un svētku noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājums 7.jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē. Kā novēroja aģentūra LETA, biļetes uz šiem pasākumiem tika pilnībā izpirktas līdz plkst.23.

Savukārt krietni mazāka interese līdz šim bijusi par latviešu vokālsimfoniskās mūzikas koncertu 5.jūlijā "Arēnā Rīga". Vēl daudzas biļetes palikušas arī uz Sadziedāšanās nakti 8.jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē. Uz pēdējo no minētajiem pasākumiem gan pieejamas tikai stāvvietas, un visas biļetes maksā septiņus eiro, kas ir salīdzinoši lēti.

Kā aģentūru LETA informēja Dziesmu un deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva, svētku biļešu tirdzniecības pirmajā dienā tika saņemts vairāk nekā miljons pieprasījumu pēc apmēram 95 000 biļešu. Līdz sestdienas plkst.20.15 bija pārdotas 81 309 biļetes, kas ir 86% no kopējā tirdzniecībā pieejamo biļešu skaita. 46% no šīm biļetēm tika iegādātas internetā.

Biļešu tirdzniecība uz vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem sākās sestdien plkst.11, kad "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā tirdzniecībā nonāca kopskaitā 95 230 biļetes. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī uz biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.