Drukāt šo lapu
13.12.2017 15:27

Ķekavā atklāta metāla dizaina izstāde

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā atklāta metāla dizaina izstāde Ķekavas novada pašvaldība

12. decembrī Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē tika atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina apakšnozares studentu darbu izstāde "Bada laika māksla". Mārtiņa Skujas, Toma Vītola un Voldemāra Dzirkļa kopizstāde būs skatāma līdz nākamā gada 26. janvārim.

"Bada laika māksla" ir trīs metāla mākslas studentu veidota kopizstāde. Tā atspoguļo minimālu un ierobežotu resursu pieejamību kopsalikumā ar radošu domāšanu, interesi par materiālu, zināšanu pielietojumu un individuālu meistarību, skaidro Ķekavas Mākslas skolā. Māksliniekus vieno ne tikai viena telpa, bet arī skaidra vīzija par nākotni un vietu tajā. Kaut arī vienas profesijas pārstāvji, darbos parādās materiālu daudzveidība, kas katram autoram ir atšķirīga.

Izstādē skatāmie darbi nav tikai studiju laika uzdevumi, tie ir mākslinieku radīti darbi, kas atspoguļo ikdienu, intereses un vaļaspriekus. Galvenie no tiem ir Mārtiņa Skujas "Skaņu instruments" – interaktīvi eksperimentāls stīgu un pūšamā instrumenta apvienojums, Toma Vītola "Sams" – gaismas ķermenis, kas ir moduļu un "ready made" apvienojums – un Voldemāra Dzirkaļa "Projektors" – kinētisks objekts ar attēliem, kas mainīja žurnālistikas vēsturi, atspoguļojot Vjetnamas karu bez cenzūras.

Mākslinieki uzskata, ka viņi pārstāv "lielo metālu", kurš tā tiek dēvēts Latvijas Mākslas akadēmijā. "Lielais metāls" tāpēc, ka jāprot strādāt ar dažādiem metāla apstrādes instrumentiem, iekārtām un materiāliem kā tērauds, titāns un alumīnijs, no kuriem tiek izgatavoti dažāda izmēra objekti.

Ekspozīcija būs skatāma katru darba dienu līdz 2018. gada 26. janvārim pirmdienās un ceturtdienās plkst. 14.00–21.00, otrdienās un trešdienās plkst. 14.00–19.00, piektdienās plkst. 13.00–18.00.