Drukāt šo lapu
11.12.2017 10:49

Zīmējumu opera "Dāsnumātika" dosies pie mazajiem skatītājiem arī Salaspilī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zīmējumu opera "Dāsnumātika" dosies pie mazajiem skatītājiem arī Salaspilī publicitātes

Šonedēļ Zīmējumu teātris uzsāk zīmējumu operas "Dāsnumātika" izrādes Latvijā, aicinot mazos skatītājus – pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnus – un viņu vecākus iepazīt Čārlza Dikensa stāstu "Ziemassvētku dziesma", izstāstītu mūzikas un zīmēšanas valodā. 

"Ar šo iestudējumu Zīmējumu teātris pauž, ka ir noticis smalks pārpratums. Motīvs no Čarlza Dikensa Ziemassvētku stāsta vēsturiski esot aizsācis milzīgo iepirkšanās modi, taču stāsts patiesībā ir par pilnīgi cita veida dāsnumu," skaidro izrādes režisors Varis Klausītājs.

Brīnišķīgs dzejnieces Annas Auziņas teksts komponista Kaspara Zemīša rakstītajai mūzikai skanīgajās Rīgas Doma meiteņu kora balsīs saka, ka ir iespējams kļūt labam, grūtākais ir iesākt. Ziemassvētki kā savstarpējās saprašanās un mīlestības laiks ir laiks, kad ikviens var kļūt dāsns. Pat akmens var pārvērsties par mākoni, vēsta Zīmējumu teātra pārstāvji.

Izrādē piedalās Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" Airas Birziņas vadībā, tenori Jānis Kurševs vai Gustavs Melbārdis, aktieri Marta Grase vai Ilze Āboltiņa un Klāvs Mellis, kā arī mūziķu ansamblis. Iestudējuma dramaturģiju veidojusi Rasa Bugavičute-Pēce. Iestudējums papildināts ar zīmēšanu un laikmetīgo deju, kam horeogrāfiju veidojusi Agnese Bordjukova. Scenogrāfijas elementi veidoti, iespaidojoties no mākslinieka sirreālista Renē Magrita darbiem.

"Dāsnumātiku" raksturo vizuāli spilgta, viegli uztverama valoda, kas ir vienlīdz saprotama un saistoša gan bērniem un jauniešiem, gan arī pieaugušajiem, paredzot plašu mērķauditoriju un teātra notikumā ļaujot iesaistīties visai ģimenei.

"Zīmējumu teātris" tradicionālās skatuves mākslas formas attīsta ar jaunu radošo izpausmju palīdzību, kas ierasto izpildītāju un auditorijas pretnostatījumu cenšas aizstāt ar skatītājam pietuvinātu un iesaistošu dialogu. Zīmējumu teātra mērķis ir veidot inovatīvas un mūsdienīgas teātra formas, tradicionālo teātra mākslu papildinot ar zīmēšanu, laikmetīgo deju un mūziku, tādējādi bagātinot auditorijas, īpaši bērnu, teātra pieredzi, norāda teātra pārstāvji.

Izrāde Pierīgā notiks 17. decembrī plkst. 12.00 Salaspils kultūras namā "Rīgava", tāpat izrādi varēs redzēt Liepājā, Ventspilī un Rīgā. Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai internetā, kā arī norises vietā pirms izrādes.