Drukāt šo lapu
27.11.2017 10:52

Aicina uz ikgadējiem fonda "Viegli" ziemas koncertiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aicina uz ikgadējiem fonda "Viegli" ziemas koncertiem Juris Zīģelis

Jau septīto gadu decembrī Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā notiks ikgadējie fonda "Viegli" ziemas koncerti "No patikšanas uz patikšanu", kuros varēs dzirdēt dziesmas no visiem trīs fonda albumiem, kā arī jaunas, kuru mūzikas autori ir Imants Kalniņš un Raimonds Pauls.

Ziemas koncertā "No patikšanas uz patikšanu" piedalīsies fonda "Viegli" mūziķi Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane-Holšteine, Raimonds Gusarevs un Jānis Strapcāns, kā arī fonda "Viegli" draugi. Mūziķu sastāvs katrā koncertā var atšķirties, informē Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" komunikācijas vadītāja Kristīne Tjarve.

"Laime sastāv no mirkļiem. Sēdi jūras krastā un nez no kā sajūties laimīgs. Arī patikšana ir tāds pats reizēm nesaprotamas un negaidītas laimes mirklis. Stāvi uz skatuves, dziedi un it kā no nekā jūti, ka tev patīk. Patīk šie cilvēki, kuri ir atnākuši. Patīk tavi skatuves biedri (ar kuriem puspudu sāls jau esi kopā apēdis) un patīk dziesmas, kas skan. Bet patikšanas mēdz būt dažādas. Vienam – māte, otram – meita. Vienam – Kalniņš, otram – Pauls. Bet, ja pa vidu ir "viegla" patikšana, tad visam būtu jābūt kārtībā!" uzsver mūziķis, koncertu radošais vadītājs Jānis Holšteins-Upmanis.

Lai koncerta apmeklētāji izbaudītu īpaši sirsnīgo svētku atmosfēru, stundu pirms pasākuma būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs, piemēram, paviesoties Ziedoņa muzeja bibliotēkā, veldzēties ar kluba "Piens" sagādātajiem ziemīgajiem laikapstākļiem atbilstošiem dzērieniem, baudīt gardās N. Bomja maiznīcas "Lielezers" piparkūkas, ar Latvijas Pasta starpniecību nosūtīt mākslinieču Ievas Krūmiņas un Līgas Kitchen zīmētās pastkartes saviem draugiem vai arī iegādāties Ziemassvētku dāvanas no fonda "Viegli" pūra lādes – jauno I. Ziedoņa dienasgrāmatu "No patikšanas uz patikšanu", dzejas krājumu "Es skaitīju un nonācu pie Viena" u.c.

Tā kā "Viegli" ziemas ieskaņu koncerti ir iecienīti arī ģimenēm ar bērniem, tad par radošiem pārsteigumiem pirms koncerta jau ceturto gadu rūpēsies zinātkāres centrs "Zinoo", vēsta K. Tjarve.

Biļetes uz "Viegli" Ziemassvētku koncertiem pieejamas interneta vietnē "Ekase.lv". Biļešu cena ir 25 eiro. Pieejamas arī īpašas ģimeņu un bērnu biļetes. Koncertu laiki: svētdien, 10. decembrī, plkst. 12.00, 16.00 un 20.00, pirmdien, 11. decembrī, un otrdien, 12. decembrī, plkst. 19.00.

Koncertus organizē fonds "Viegli" sadarbībā ar Imanta Ziedoņa muzeju. Visi ienākumi no biļešu tirdzniecības tiks ieguldīti Imanta Ziedoņa vērtību popularizēšanā – apbalvojuma "Laiks Ziedonim" organizēšanā un Ziedoņa muzeja attīstībā, norāda K. Tjarve.