Drukāt šo lapu
21.11.2017 14:24

Decembra sākumā bērni un jaunieši pulcēsies vokālās mākslas festivālā "Riga Symphony"

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Decembra sākumā bērni un jaunieši pulcēsies vokālās mākslas festivālā "Riga Symphony" rigasymphony.lv; publicitātes

No 7. līdz 11. decembrim Rīgā norisināsies gadskārtējais starptautiskais vokālās mākslas festivāls "Riga Symphony", kas pulcēs talantīgus bērnus un jauniešus no 28 pasaules valstīm: Zviedrijas, ASV, Maltas, Izraēlas, Serbijas, Itālijas, Latvijas un citām.

Festivāla galvenais un svinīgākais notikumus būs apbalvošanas ceremonija un krāšņs galā koncerts, kas notiks 10. decembrī Lielajā ģildē un kura režiju arī šogad veidos Liene Greifāne. Savukārt pasākuma vadītāji būs populārais dziedātājs Roberto Meloni un pazīstamā personības izaugsmes trenere Anna Lieckalniņa.

"Šā gada festivāls būs īpašs ar to, ka tā norises vieta ir pašā Rīgas sirdī – Lielajā ģildē. Šī vieta pati par sevi sniedz jaunas emocijas, jo, esot Lielās ģildes zālē, rodas sajūta, ka esmu svētā vietā," saka Liene Greifāne. Viņai šā gada galā koncerta skatuves scenogrāfiju palīdzējusi izsapņot festivāla "Slāvu bazārs" scenogrāfe Irina Kovļena no Baltkrievijas.

"Kopā nonācām pie idejas, ka skatuvei jāizskatās kā kuģa buru ieskautai, un izlēmām papildināt vijīgās līnijas un atmosfēru ar lielajiem ekrāniem un dekorācijām. Lielā ģilde šādu skatuvi vēl nebūs pieredzējusi, tāpēc notiek pamatīgi sagatavošanās darbi, lai viss iecerētais izdotos." Liene stāsta, ka arī šogad konkurss tiks filmēts un translēts interneta tiešraidē, bet vēlāk to rādīs "Rīga TV24".

Šogad arī nedaudz mainīta konkursa vērtēšana: t.s. "pirmā žūrija" katrā nominācijā izvēlēsies trīs spēcīgākos dziedātājus iepriekšējo dienu atlasēs un to, kurš savā nominācijā būs pirmajā, otrajā un trešajā vietā, galā koncertā vērtēs otrā žūrija. "Viņi šos dziedātājus klausīsies pirmo reizi un vērtēs viņus no jauna," skaidro Liene, atzīstot – katru gadu viņa kā festivāla režisore mēģina sevi izaicināt un izveidot kaut ko tādu, kā Latvijā vēl nav bijis.

"Allaž mācos no savām kļūdām un pieredzes un uzlaboju nepilnības, kuras, analizējot paveikto, esmu atradusi pēc festivāla. Tāpēc ceru, ka festivāla galā koncerts izdosies patiešām krāšņs, iespaidīgs un skaists, jo par "Grand Prix" cīnīsies seši spēcīgākie nominanti, bet pēc tam tiešajā ēterā žūrija, kurā darbosies izcilās operdīvas Inese Galante un Ilona Bagele, džeza dziedātāja Olga Pīrāgs u.c. personības, izvēlēsies un paziņos "Riga Symphony 2017" uzvarētāju," norāda Liene Greifāne.

Šajā pasākumā sevišķi tiks aicināti piedalīties bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām un bērnu namu audzēkņi. Biļetes uz "Riga Symphony 2017" galā koncertu var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs.