Drukāt šo lapu
26.06.2017 10:20

Siguldā gaidāms Latvijas Bērnu un jauniešu teātra sporta festivāls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā gaidāms Latvijas Bērnu un jauniešu teātra sporta festivāls Siguldas novada pašvaldība

No 28. līdz 30. jūnijam Siguldā norisināsies Latvijas Bērnu un jauniešu teātra sporta festivāls. Gandrīz 200 dalībnieki no visas Latvijas trīs dienu garumā piedalīsies Latvijas un ārvalstu ekspertu vadītās meistarklasēs, kur uzlabos un papildinās savu improvizācijas teātra spēles tehniku.

Tāpat arī dalībnieki mācīsies dažādas skatuves mākslā un dzīvē noderīgas prasmes – skatuves kustību, skatuves cīņu, pantomīmu un stāstniecības (story telling) prasmes, informē festivāla producente Ieva Niedre.

Meistarklases pasniegs izcili Latvijas skatuves mākslinieki: Valmieras Drāmas teātra aktieris Kārlis Neimanis, režisors, aktieris un Zīmējumu teātra mākslinieciskais vadītājs Varis Klausītājs, radio dīdžejs un improvizācijas teātra eksperts Kaspars Breidaks, horeogrāfe, "Spēlmaņu nakts" laureāte Liene Grava un citi.

No Lielbritānijas pieaicinātās ekspertes Anna Malzī (Anna Malzy) un Vanesa Hammika (Vanessa Hammick) Latvijas jauniešiem un viņu pedagogiem pasniegs meistarklases stāstniecībā – stāstu kolekcionēšanā, veidošanā un atraktīvā pasniegšanā, kā arī pantomīmā. Abas ekspertes ir britu aktrises un režisores, kuras īpaši specializējas kopienu teātrī, kas vistiešākajā veidā ietver stāstniecību, norāda I. Niedre.

Improvizācijas teātra un tā formas – teātra sporta – apguve sevī iekļauj zināšanu kompleksu, kas vairo komunikācijas prasmes, attīsta spontanitāti, radošumu un spēju reaģēt nestandarta situācijās, trenē publisko drosmi un publiskās uzstāšanās un runas prasmes. Teātra sporta apguve veicina spēju iekļauties sabiedrībā un toleranci, attīsta komandas darba un līderības prasmes. Jauniešiem teātra sports nepieciešams personības apziņai un pilnveidei.

Improvizācijas teātri var sākt apgūt jebkurā vecumā. Vieglā un izklaidējošā apguves un spēles forma šo vispusīgo personības treniņu pārvērš humora pilnā izrādē, par kuras daļu kļūst arī ikviens tās skatītājs.

29. jūnijā plkst. 18.00 koncertzālē "Baltais Flīģelis" jebkuram interesentam ir iespēja iepazīties ar improvizācijas teātri atvērtā bezmaksas meistarklasē, apgūstot tā pamatus, vēsta festivāla producente.

Savukārt 30. jūnijā plkst. 17.00 siguldieši un novada viesi aicināti uz teātra sporta festivāla noslēguma šovu. Šovā piedalīsies pieredzes bagātākās jauniešu komandas, un to noslēgs improvizācijas teātra profesionāļi no improvizācijas teātriem "Ārprāts", "Improzoo", "Improvide" un "Spiediens". 

Uz meistarklasi interesenti tiek lūgti pieteikties līdz 27. jūnijam, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Vietu skaits – ierobežots, informē I. Niedre.