Drukāt šo lapu
22.06.2017 17:57

Līgo pasākumi Pierīgas novados

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Līgo pasākumi Pierīgas novados Jūrmalas pilsētas dome; publicitātes

23. jūnijā Latvijā, tāpat arī Pierīgā, svinēs Līgo dienu  ar dziesmām, dejām, uzvedumiem, ugunskuriem un dažādām lustīgām izdarībām. Dažviet svētkus sāks atzīmēt jau no rīta ar darbnīcām vai auto tūri, tomēr vairums pasākumu notiks vakarā un Jāņu naktī, lai nomodā sagaidītu rītausmu.

Ādažu novads
Plkst. 22.00 Gaujas parkā pie Ādažu kultūras centra pasākums "Līgosim Ādažos!". Līgo vakaru ieskandinās Inese Krūmiņa, Igeta Gaiķe un "Stiprās sievas". Tiks iekurts lielākais novada jāņuguns, un būs dejas līdz rītam. Zaļumballe kopā ar Ati Auzānu, Slaveno Jersikas orķestri un DJ Kasparu Markševicu. Ieeja brīva.

Baldones novads
Plkst. 20.00 Baldones estrādē Līgo svētku uzvedums "Līgo Silmačos ar Saldeno pudeli". Plkst. 22.00 Līgo balle. Spēlē grupa "Galaktika". Ieeja brīva.

Carnikavas novads
Plkst. 22.00 Carnikavā, Gaujmalā, Atpūtas ielas galā, lielā Līgo nakts ugunskura iedegšana ziņģes grupas "Rahu the Foot" sniegumā. Zaļumballe kopā ar grupu "Jauna diena", ugunsplosta laišana Gaujā un saules gaidīšana rītausmā. Par vēdera priekiem gādās vasaras terase "Veranda".

Ikšķiles novads
Plkst. 22.00 Ikšķiles pludmalē Līgo balle kopā ar "Tvīda orķestri" un DJ Plastic.

Inčukalna novads
Plkst. 23.00–04.00 Inčukalna Aleksandra parka estrādē tiks organizēta Jāņu nakts balle. Degs jāņuguns, spēlēs Ilmārs Miķelsons un būs diskotēka. Ieeja brīva.

Jūrmala
Plkst. 20.00 Dzintaru pludmalē Līgo svētku programmas "Pa pāriem ābolītis" deju koncertā piedalīsies Jūrmalas tautas deju kolektīvi "Zālīte", "Vēlreiz" un jauniešu tautas deju kolektīvs "Delveri" no Talsiem. Pēc koncerta zaļumballe līdz pat plkst. 4.00 kopā ar vokāli instrumentālo ansambli "Neaizmirstulītes" un Laimi Rācenāju, "Jelgavas Big Band" un solistiem Aiju Vītoliņu, Ralfu Eilandu, Elzu Rozentāli, Žoržu Siksnu un Rūtu Dūdumu.

Plkst. 21.30 Kauguru pludmalē Līgo vakaru ieskandinās latviešu tradīciju kopa "Skance". Līksmošana turpināsies ar grupas "Credo" koncertu un dīdžeju Pēteri Začestu no plkst. 22.00 līdz pat 4.00.

No plkst. 22.00 līdz 2.00 Mellužu estrādes parkā balle kopā ar Jūrmalas teātra aktieri Ģirtu Alsteru un īpašo "Jūrmalas Jāņu orķestri".

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Krimuldas novads
Plkst. 22.00 Lēdurgas estrādē Līgo svētku balle kopā ar grupu "Vidzemnieki". Ieeja bez maksas.

Plkst. 22.00 pie Krimuldas tautas nama Raganā Līgo balle. Deju solim takti piesitīs šlāgergrupa "Pagrabs" no Valmiermuižas.

Ķekavas novads
Plkst. 23.00–04.00 Veco dzirnavu estrādē pie kopīga ugunskura Jāņu nakts balle. Par līksmību gādās grupa "Mītavas deserts". Ieeja brīva.

Mālpils novads
Plkst. 23.00 Viduslaiku pilskalna estrādē Jāņu nakts zaļumballe kopā ar grupu "Nektārs".

Mārupes novads
Plkst. 21.00 Jaunmārupē pie ūdenstorņa dziesmu spēle "Īsa pamācība mīlēšanā". Izrāde veidota kā teatrāls, dzīvespriecīgs, labdabīgi ironisks uzvedums. Spilgti raksturi, asprātīgi dialogi, pēkšņas situāciju maiņas, kurās iejūtas populāri teātrī un Latvijas seriālos iemīļoti aktieri, kas, atveidojot vairākas lomas, apliecina savu pārtapšanas meistarību. Smaids, smiekli un beigās laimes asariņa garantēti!

Pēc izrādes kopīga ugunskura iedegšana. Zaļumballe līdz rīta gaismai kopā ar grupu "Klaidonis", "Kraujas Band" un grupu "Karakums" (Normunds Jakušonoks, Daiga Petkēviča, Kaspars Tīmanis).

 

Olaines novads
Plkst. 12.00 laukumā pie piemiņas akmens Zeiferta ielā pulcēšanās uz Līgo auto tūri. Pieteikšanās līdz 20. jūnijam.
Plkst. 16.00 Olaines mežaparka estrādē dziesmu spēle "Īsa pamācība mīlēšanā", bet plkst. 19.00–24.00 Līgo vakara zaļumballe. Spēlē grupa "Mūzikas kolekcija".
Plkst. 24.00–2.00 Olaines mežaparka estrādē Līgo nakts disko dejas.

 

Ropažu novads
No plkst. 20.00 Ropažu parkā aplīgošana kopā ar koriem "Ropaži", "Ozolzīle" un folkloras kopu "Oglīte", saimnieku sietais siers, brūvētais alus un jestras izdarības.
Plkst. 21.00 Ropažu estrādē Ropažu novada tautas deju kolektīvu "Rudzi", "Cielava", "Cielaviņa", "Annele", "Zaķubērni" un "Garauši" koncerts "Jāņu nakti negulēju".

Jāņuguns iedegšana kopā ar vīru folkloras kopām "Trejasmens" un "Vilkači". Dejas līdz rīta gaismai (līdz plkst. 5.00) kopā ar grupu "Sarīkojumu Ansamblis".

Siguldas novads
Sigulda
Plkst. 22.00 (ieeja no plkst. 21.00) Siguldas pilsdrupu estrādē ikviens aicināts piedzīvot muzikālu brīvdabas koncertuzvedumu "Streiča kinonakts mistērija". Siguldas pilsdrupu estrāde Līgo vakarā pārtaps par filmēšanas laukumu un ikviens, kurš šeit ieradīsies, varēs izbaudīt visizsmalcinātākos "latviešu kino virtuves" noslēpumus.

Kino orķestris pianista Jura Kristona vadībā kopā ar postfolkloras grupu "Rikši" rūpēsies par labskanību un īpašām kino melodiju apdarēm, kuras izdziedās aktieris un Latvijas Nacionālās operas un baleta tenors Juris Jope, operdziedātāja un mūziklu aktrise, mecosopārns Baiba Renerte, kā arī atraktīvais folklorists un dziedātājs Ēriks Zeps.

Kinonakts mistērijas kulminācijā, jāņuguns gaismā, varēs ieraudzīt dažādus ikvienam skatītājam atpazīstamus kinorežisora filmu aktierus: Leonu Krivānu, Ivaru Kalniņu, Jāni Skani, Baibu Indriksoni, Olgu Dreģi, Jāni Paukštello, un, kas zina, iespējams, arī pašu kino meistaru Jāni Streiču.

Pēc koncertuzveduma lustīga Līgo zaļumballe kopā ar dziedātāju Daini Skuteli.

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Jūdaži
Plkst. 12.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā latviešu tradīcijas un vainagu vīšanas darbnīca. Dalība – bez maksas.
Plkst. 22.00 pie Jūdažu Sabiedriskā centra Jāņu nakts balle "Lai līgojam, lai svinam" kopā ar grupu "Trešā brigāde".

Stopiņu novads
No plkst. 20.00 Līgo parkā Līgo vakars. Viesus sagaidīs Jāņa tēvs un Jāņa māte.

No plkst. 21.00 "Dziedi līdzi!" – Līgo sadziedāšanās ar visu laiku latviešu iemīļotākajām dziesmām. Kopā ar Elizabeti Zagorsku tiks dziedātas zināmās Raimonda Paula, Zigmāra Liepiņa, Imanta Kalniņa un citu latviešu komponistu dziesmas. Vokāls Elizabete Zagorska. Taustiņi, vokāls Jānis Lemežis. Ģitāra Ēriks Upenieks. Bungas Vilnis Krieviņš.

Pēc koncerta Līgo nakts zaļumballe līdz pirmajiem saules stariem kopā ar grupu "Kolibri". Ieeja brīva.