Drukāt šo lapu
08.06.2017 17:07

Ropažos gaidāms pirmais blūza festivāls "R&B blues festival"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos gaidāms pirmais blūza festivāls "R&B blues festival" www.latvianbluesband.com

17. jūnijā labas mūzikas cienītājus pulcēs pirmais "R&B blues festival", kas norisināsies Ropažu vēsturiskajā parkā Juglas upes krastā. Festivāla mērķis ir popularizēt kvalitatīvu blues, soul un r&b mūziku. Klausītājus priecēs mūziķi no Baltijas valstīm, ASV un Nigērijas.

Festivālā uzstāsies Big Daddy Wilson (ASV), Justina Lee Brown (Nigērija), "CatHouse Radio" (Igaunija), "Latvian Blues Band" (Latvija), "Fortress Blues Band" (Latvija), "Very Cool People" (Latvija) un Kristīne Prauliņa, informē festivāla organizatori.

Big Daddy Wilson ir izcils amerikāņu blūza mūziķis ar vairāku desmitu gadu pieredzi, kura samtainā balss nav salīdzināma ne ar vienu citu. Tāpat viņa repertuārā neatrast kaverversijas.

"Cathouse Radio" ir Igaunijas jaunās paaudzes blūza grupa no Tartu, dibināta 2013. gadā. "Tīrs, neapstrādāts un mazliet netīrs," tā par grupu saka igauņu radio personība Koits Raudseps. Grupa aktīvi koncertē gan Igaunijā, gan Eiropā, skaidro organizatori.

"17 gadu laikā redzēti, dzirdēti pasaules labākie blues mākslinieki, iepazīti jauni draugi un uzkrāta liela pieredze! Tāpēc nolēmām rīkoties paši," saka grupas "Latvian Blues Band" dalībnieki Jānis Bukovskis un Rolands Saulietis.

"Latvian Blues Band" ir viena no starptautiski atzītākajām Latvijas grupām, kas kopš dibināšanas aktīvi koncertējusi un koncertē visā pasaulē, kā arī piedalījusies pasaules lielākajos blūza festivālos, norāda Ropažu novada pašvaldībā.

Festivāla ietvaros būs iespēja baudīt ne vien labu mūziku, bet arī tradicionālos amerikāņu ēdienus un dažādus alus brūvējumus no ASV, vēsta organizatori.

Vairāk informācijas festivāla mājaslapā: www.rbbluesfestival.com.

Festivālu organizē "R&B Productions" sadarbībā ar Ropažu novada pašvaldību.