Drukāt šo lapu
22.02.2017 11:10

Ikšķilē pirmo reizi notiks pašdarbības festivāls cilvēkiem ar invaliditāti "Skatuve ikvienam"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķilē pirmo reizi notiks pašdarbības festivāls cilvēkiem ar invaliditāti "Skatuve ikvienam" pixabay.com

25. februārī Ikšķiles vidusskolā norisināsies pirmais pašdarbības festivāls cilvēkiem ar invaliditāti "Skatuve ikvienam", kurā piedalīsies dažādu biedrību un organizāciju pārstāvji no Latvijas un citām valstīm.

Iniciatīvas mērķis ir sniegt iespēju cilvēkiem ar invaliditāti saturīgi pavadīt laiku, gūt iedvesmu un apliecināt savu talantu, veicināt iekļaušanos sabiedrībā un mazināt sociālo atstumtību, vēsta jauniešu attīstības programmas "Go Beyond" projekta "Sociālā integrācija cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Ikšķilē" koordinatore Tīna Pētersone.

Uz kopā sanākšanu pulcēsies 9 dažādas Latvijas organizācijas, no kurām piedalīsies vairāk nekā 100 personas ar īpašām vajadzībām, kā arī būs viesi no Lietuvas un Ukrainas. Dalībnieki uzstāsies ar teātra izrādēm, dziesmām, dejām un citiem neparastiem priekšnesumiem. Pasākumu plānots veidot kā tradīciju, kas Ikšķilē ik gadu pulcēs cilvēkus no dažādām Latvijas invalīdu biedrībām, informē T. Pētersone un "Ikšķiles Vēstis".

Pasākumā piedalīsies Ikšķiles un Ogres pozitīvo cilvēku teātris "Ārpus robežām", biedrība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, duets "Impulss" (Viļņa, Lietuva), invalīdu brālība "NEMA", dienas aprūpes centrs "Cerību tilts", VSAC "Vidzeme", pansionāts "Ropaži", VSAC "Latgale", filiāle "Litene", dienas aprūpes centrs "Cerību ligzda", Gulbenes Invalīdu biedrība un biedrība "Cerību spārni", skaido T. Pētersone.

Festivāla īpašie viesi būs Ukrainas Nacionālā teātra savienības biedrs, režisors Vitālijs Ļubota, kurš dalībniekiem pasniegs meistarklasi "Kustību un ķermeņa valodas komunikācija, izmantojot teatrālās metodes", lietuviešu komponiste un mūzikas terapeite Snieguole Dikčiūte, "Dejo ar zvaigzni" dalībnieks Mārtiņš Oliņš, kā arī citas interesantas personības, ar kurām dalībnieki kopā varēs iesaistīties radošās aktivitātēs, smelties prieku un gūt patīkamas emocijas.

Iniciatīvas virzītāji ir jauniešu attīstības programmas "Go Beyond" jaunieši, savukārt festivāla galvenie atbalstītāji ir Ikšķiles novada pašvaldība, Ikšķiles vidusskola un ASV vēstniecība Latvijā, vēsta T. Pētersone.

Pasākumu tapis sadarbībā ar Ikšķiles invalīdu biedrību, albumi.lv, "Pure", "Skrīveru Gotiņu", "Maximu", putnu fabriku "Ķekava", "CopyPro", "Rīgas Ziediem", "Laimu", Dailes teātri, "Smiltenes pienu", "Ezerkauliņiem", "Dr. Tereško tējām", "Turkebab", "Vilnaus Pergale", "Fazer", "LaLampa" un Ikšķiles sporta un atpūtas centru.