Drukāt šo lapu
17.07.2016 11:48

Vasara – laiks, kad gatavoties rudens kultūras sezonai

Autors  Marta Dzintare
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Vasara – laiks, kad gatavoties rudens kultūras sezonai Marta Dzintare

Vasarā pēc iespējas vairāk laika gribas pavadīt svaigā gaisā, turklāt papildus biroja darbiem nāk klāt arī dārza un citi āra darbi, tādēļ nav brīnums, ka šajā laikā kinozāles ir pustukšas un teātriem ir klusā sezona. Vasarai piestāv brīvdabas notikumi, festivāli, saule un jūra. Taču vasara ir arī piemērots laiks, lai sagatavotos rudens sezonas kultūras pasākumu apmeklēšanai.

Jau šobrīd iespējams nopirkt biļetes uz pasākumiem līdz pat decembrim. Kaut gan vēl nesen piedzīvojām lustīgu līgošanu, varam jau laicīgi nodrošināt sevi ar labām vietām koncertzālēs, kas piedāvā, piemēram, Ziemassvētku koncertus. Jo ātrāk iegādātas biļetes, jo labāka sēdvietu izvēle. Laiks skrien vēja spārniem, un par notikumiem, kas šobrīd šķiet aiz trejdeviņiem kalniem, drīz brīnīsimies, cik ātri tie pienākuši.

Visērtāk biļetes iegādāties internetā, kur iespējams sakombinēt biļetes no dažādiem organizatoriem. Viens no ērtākajiem resursiem ir "Biļešu Paradīze", kur iespējams atlasīt pasākumus pēc nosaukuma, laika un norises vietas. Ja agrāk bija izdevīgāk doties uz kādu no "Biļešu Paradīzes" kasēm, tad šobrīd tā vairs nav, jo ieviesta papildu maksa par katru nopirkto biļeti kasē. "Biļešu Paradīzē" pieejamas biļetes uz gandrīz visiem populārākajiem teātriem un koncertzālēm, izņemot Jauno Rīgas teātri, kam ir sava atsevišķa biļešu iegādes vietne biletes.jrt.lv.

Liels spēlētājs biļešu tirgotāju vidū ir arī "Biļešu Serviss", kas piedāvā daudz pasākumus krievu valodā, bet ne tikai. Piedāvājumā ir koncerti, festivāli, lekcijas un cita veida pasākumi. Ir arī citas vietnes, piemēram, bezrindas.lv, ekase.lv, taču tur pasākumu piedāvājums ir salīdzinoši mazāks.


Kas varētu būt labs ķēriens šobrīd?

Kā zināms, katram teātrim ir savas topa izrādes, kas ir skatītāju ļoti iecienītas. Šobrīd iespējams dabūt biļetes uz tādām izrādēm, kas sezonas laikā mēdz būt pilnīgi izpārdotas. Manā ieskatā ir vērts iegādāties biļetes uz šādiem pasākumiem: "Cerību ezers" Jaunajā Rīgas teātrī, "Laulības dzīves ainas" Dailes teātrī, kas izvirzīta balvai "Kilograms kultūras 2016", Ērika Ešenvalda un Ineses Zanderes opera "Iemūrētie" un citiem pasākumiem, ko katrs var izvēlēties pēc savas gaumes un iespējām.

Ja kāds domā – nav kur steigties, atļaušos oponēt, jo ir pasākumi rudenī, piemēram, "Īsumā par Visumu" JRT un "Ezeriņš" Nacionālajā teātrī, uz kuriem biļetes jau ir izpārdotas.