Drukāt šo lapu
08.07.2016 16:38

Eiropas filmu dienās Tokijā demonstrēs latviešu filmas

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Eiropas filmu dienās Tokijā demonstrēs latviešu filmas foto.delfi.lv

9.jūlijā Eiropas filmu dienās Tokijā tiks demonstrēta latviešu animācijas īsfilmu izlase bērniem, kā arī īpašā seansā izrādīs režisores Ināras Kolmanes un filmu studijas "Deviņi" veidoto dokumentālo filmu "Ručs un Norie".

Pēc filmas notiks tikšanās un diskusija ar skatītājiem, kurā piedalīsies viena no galvenajām filmas varonēm Norie Tsuruta.

Latviešu animācijas īsfilmu izlasē ir iekļautas tādas filmas kā J. Cimermaņa "Tornis", M. Brinkmaņa "Meža sargi", D. Rīdūzes "Zaķu lielā diena", Kraukšķītis" un "Sārtulis", N. Skapāna "Marsietis" un G. Zilbaloža "Nedzirdams".

Dokumentālā filma "Ručs un Norie" ir stāsts par divu eksotisku pasauļu sastapšanos, kas uzšķiļ pārsteidzošu emocionālu un dvēselisku radniecību. Antropoloģijas maģistratūras studente Norie Tsuruta no Japānas ierodas Latvijā, lai pētītu un rakstītu maģistra darbu par suitu novadu. Te viņa satiek vienu no vecākajām suitu sievām Mariju Steimani, sauktu par Ruču, kura nezina ne vārda angliski, toties dzied. Norie iemācās latviešu valodu, un antropoloģiskā interese pamazām pārvēršas patiesā gara tuvībā, kas neapdziest pat tad, kad Norie ir spiesta atgriezties Japānā.

Eiropas filmu dienas Japānā ik gadu tiek organizētas kopš 2003. gada. Šogad tās norisinās no 18.jūnija līdz 10.jūlijam Nacionālajā kino centrā Tokijā un no 25.jūnija līdz 15.jūlijam - pilsētas muzejā Kioto.

Latvija Eiropas filmu dienās Japānā piedalās jau desmito reizi.