Drukāt šo lapu
15.08.2014 19:52

Saulkrastos gaidāma lustīga atkalredzēšanās ar "Greizo ratiņu"

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pirms 15 gadiem, kad Nacionālajā teātrī tapa kārtējā izrāde par teātra žurku Kornēliju, milzīgas skatītāju simpātijas izpelnījās aktieru parodijas par populārām dziesmām un izpildītājiem.

"Notika tā, ka paralēli "Vecajam ratiņam", kas tolaik skanēja radiofonā, aktieri izrādē izveidoja "Greizo ratiņu", kurā apvienojās Juris Hiršs, Ivars Puga, Uldis Anže, Dace Bonāte, Normunds Laizāns un Valdis Zilveris," stāsta koncerta programmas producente Laila Ilze Purmaliete. "Viņu veidotajām populāru dziesmu parodijām piemita smalka gaume, muzikalitāte, daudzbalsīgs dziedājums un sirsnīgums."

Šogad aktieri no jauna apvienojās, lai atcerētos labāko, kas programmā bijis, un tiktos ar saviem skatītājiem. "Greizā ratiņa" 15 gadu jubilejas koncertā skanēs gan vecie hiti, gan jaunas parodijas, kurās labsirdīgi tiks pasmaidīts, piemēram, par Eirovīzijas dziesmām. Būs arī ļoti skaistu melodisku dziesmu aranžējumi, ko veidojis un pats uz akordeona piespēlēs Valdis Zilveris.

Laila Ilze Purmaliete piebilst, ka aktieru izpildījumā katra dziesma kļūst gluži vai par mazu skatuves uzvedumu. Viņu izpildījums ir tik artistisks, ka priecē gan aktieru skatuviskā harizma, gan labā humora izjūta un savstarpējās saspēles prieks. "Greizā ratiņa" mūziķus vieno gan kopīga jaunība un profesija, gan vērtības un atziņas, gan milzīgais dziedātprieks.

Grupas piecas programmas ir apkopotas piecos albumos: "Gar jūras zeltmirdzošo krastu...", "Mīļais, pasteidzies", "Kā es braucu... lūkoties!", "Mēs tikāmies martā", "Paskaties, cik balts... tikpat kā paradīzē!".

"Domāju, ka skatītājiem "Greizā ratiņa" 15 gadu jubilejas koncerts būs ļoti jauks piedzīvojums. Koncerti ar jokiem, dāvanām un visskaistākajām dziesmām "Greizā ratiņa" versijā notiks visā Latvijā. Pirmizrāde jubilejas koncertam būs Saulkrastu brīvdabas estrādē. Saulkrastos ir brīnišķīga estrāde un ļoti atsaucīgi skatītāji, kuri pauž savas emocijas gan ar aplausiem, gan ir atsaucīgi līdzi dziedātāji," atzīst Laila Ilze Purmaliete.