Drukāt šo lapu
28.05.2018 12:05

Foto: Jūrmalas Kūrorta svētkos atklāta vasara

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Jūrmalas Kūrorta svētkos atklāta vasara Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Sestdien ar bagātīgu Kūrorta svētku programmu visas dienas garumā tika svinēts vasaras sākums. Pēc rīkotāju aplēsēm, svētkus kopumā apmeklēja vairāk nekā 30 tūkstoši cilvēku.

Svētkus Majoru pludmalē uz lielās skatuves enerģiski noslēdza mūziķu apvienība "DAGAMBA" un krāšņa uguņošana jūras krastā instrumentālās mūzikas pavadījumā. Vakara koncertā uz lielās skatuves koncertēja arī leģendārā britu grupa "Smokie". Dienas laikā kūrortpilsētā muzicēja arī akustiskās ģitāras meistars Kaspars Zemītis, mūziķis un komponists Jēkabs Nīmanis kopā ar sitaminstrumentālistu Ernestu Mediņu, mūziķis Chris Noah, grupas "Pacific K" un "Cotton Island", kā arī jaunā dziedātāja Tīna Šipkēvica.

Svētku gaisotne jau no rīta bija jūtama arī Dzintaru pludmalē, kur pilsētas viesiem lieliskas mūzikas pavadījumā bija iespēja baudīt ap 100 dažādiem saldējumiem lielākajā Saldējuma festivālā Latvijā. Festivālu šogad papildināja arī lieliska mūzika – uzstājās grupa "Carnival Youth", dziedātājas Elza Rozentāle un Evilena Protektor, kā arī "MC orķestris".

Sacensību gars valdīja arī pludmalē, posmā no Dzintariem līdz Majoriem, kur visas dienas garumā valdīja talantīgākie ielu dejotāji, kas starptautiskajās ielu deju sacensībās "Ghetto Dance Jurmala Battle" rādija savu meistarību divās kategorijās – hip hop un popping. Pludmales smiltīs notika arī "Ghetto football" turnīrs.

Majoru pludmalē varēja piedalīties arī latino deju meistarklasēs, ko vadīja dīdžejs, vīdžejs Enrique Fabregas no Kubas. Pludmalē lielformāta mākslas darbus no Jūrmalas smiltīm veidoja smilšu mākslinieki.

Tradicionālajā Kūrorta svētku gājienā piedalījās tūkstošiem jūrmalnieku no pilsētas uzņēmumiem, organizācijām un iestādēm. Šogad svētku gājiena atraktīvākā kolektīva titulu un tēlnieces, jūrmalnieces Olgas Šilovas veidoto ceļojošo Jūrmalas pilsētas kausu saņēma PSIA "Kauguru veselības centrs". Gājiena dalībniekus Majoru pludmalē ar muzikāliem priekšnesumiem sagaidīja grupas "Sudden Lights" un "Labvēlīgais tips".

Dzintaru koncertzālē svētkos ikvienam bija iespēja iemācīties žonglēšanu, noskatīties laikmetīgā cirka izrādi "Karuseļu nakts", kā arī Lielbritānijas "Etta Ermini deju teātris" izrādi "Roadworks". Svētku viesi iepretim Dzintaru koncertzālei varēja paviesoties kādā no desmit ārvalstu vēstniecību un pārstāvniecību zonām, lai pārbaudītu savas zināšanas konkursos un spēlēs, kā arī iepazītos ar valstu raksturīgajiem ēdieniem un dzērieniem, un mūziku. Dzintaru mežaparkā ģimenes ar bērniem varēja sacensties un izmēģināt dažādas spēles.