Drukāt šo lapu
29.07.2016 10:32

Aptauja Ulbrokā: Vai jums kādreiz ir gadījies apmaldīties mežā?

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Ulbrokā: Vai jums kādreiz ir gadījies apmaldīties mežā? Einārs Binders un arhīvs

Līdz ar ogu un sēņu sezonas sākšanos glābšanas dienestiem arvien biežāk nākas meklēt mežos apmaldījušos cilvēkus.

Kaspars, students:
Pašam mežā apmaldīties nav gadījies, lai gan esmu dzirdējis, ka vienam otram tā ir sanācis. Droši vien tas notiek tāpēc, ka viņi nepazīst apkārtni un neseko līdzi tam, kur iet. Latvijā gan tik lielu mežu, kur dienām maldīties, nav.
Guna, ārste:
Vecāki man bērnībā iemācīja orientēties dabā, tāpēc esmu iemantojusi kaut kādu iekšējo virzienrādītāju, lai sēņojot nenāktos mežā apmaldīties. Svešās vietās gan esmu uzmanīgāka, cenšos atcerēties, kur esmu gājusi, piemēram, stigu un meža ceļu krustojumus.
Jānis, pensionārs:
Reiz jaunībā apmaldījos. Nonācu tādā vietā, kur, kā vietējie sacīja, aug tumšā zāle. Stāvu tajā meža pļaviņā, dzirdu vilcienu tajā pusē, uz kuru man jāiet, tomēr aizgāju pavisam uz otru pusi. Tur acīmredzot bija kaut kāds enerģijas avots, kas man sajauca prātu.
Dzintra, matemātikas pasniedzēja:
Domāju, ka cilvēki apmaldās tāpēc, ka pārvērtē savas orientēšanās spējas, skatās uz sēnēm un mellenēm, bet aizmirst ievērot, kur gājuši. Es gan brīnos, kāpēc pēdējā laikā tas notiek tik bieži, jo lielākajai daļai taču ir mobilais telefons ar ģeogrāfiskās pozicionēšanas sistēmu. Bet varbūt apmaldīšanās iemesls tieši ir pārlieku liela paļaušanās uz ierīcēm, nevis saviem spēkiem.