Drukāt šo lapu
04.07.2015 22:31

7 padomi Tev, pirms dodies uz 2016. gada festivāliem

Autors  Reklāma
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
7 padomi Tev,  pirms dodies uz 2016. gada festivāliem publicitātes

Varbūt apmeklēt vairākus festivālus? Bet tas ir diezgan dārgi. Tomēr ļoti gribas... Tamlīdzīgas domu svārstības festivālu laikā Latvijā iešaujas galvā ne vienam vien atpūsties gribētājam.

Protams, vienmēr pieejamākā opcija ir ātrais kredīts, tomēr nav vērts aizņemties naudu priekš izklaides. Tā vietā labāk ievērot pāris vienkāršas metodes, kas būtiski samazinās nepieciešamo budžetu vasaras mūzikas festivālu izbaudīšanai klātienē.

Ja ieskatamies sociālajos medijos, tad ir novērojama īpaša aktivitāte konkursos, kur jādalās ar ziņām, kas dod iespēju piedalīties festivāla biļešu izlozē. Līdzīgi konkursi katru gadu tiek translēti dažādās Latvijas radio stacijās. Tāpat cilvēki mēdz iegādāties grupu biļetes un stopēt uz festivālu, lai ietaupītu līdzekļus. Tomēr visvairāk sanāk pārmaksāt, izmantojot festivāla teritorijās pieejamos pakalpojumus. Lūk, 5 padomi, lai efektīvi samazinātu izmaksas un iespējams par ietaupīto naudu vēl pabūtu citā festivālā:

1. Izvēlies lētāko festivāla ekipējumu

Festivālos ballītes parasti uzņem augstus apgriezienus, kā rezultātā mēdz ciest gan apģerbs, gan teltis. Izvēloties mazāk vērtīgas drēbes, apavus, telti, mobilo telefonu u.c. piederumus, Tev to nejauša sasmērēšana vai saplēšana neradīs būtiskus zaudējumus.

2. Improvizē ar spilvendrānu

Braucot uz festivālu, var ietaupīt ne tikai naudu, bet arī vietu. Ja arī Tu esi skaskāries ar dillemu starp mīkstu spilvenu un gulēšanu bez spilvena, tad ir risinājums. Vienkārši paņem līdzi spilvendrānu un festivālā pirms gulētiešanas piepildi to ar, piemēram, garajām biksēm. Tā Tu ietaupīsi vietu somā, kā arī nodrošināsi sev pilnvērtīgu atpūtu.

3. Atstāj bankomāta karti mājās

Galva no rītiem pēc lustīgas ballītes mēdz sāpēt divu iemeslu dēļ. Vai nu par daudz alkohols, vai nu pēc konta atlikuma ieraudzīšanas internetbankā. Festivāla laikā labāk izvēlies skaidru naudu – tādā veidā Tev būs viegli budžetēt katru dienu, kā arī ietaupīsi uz augstām komisijas maksām, ko piespēlē festivāla teritorijā esošie naudas bankomāti.

4. Iztiec bez slimnīcas apmeklējuma

Tur kur ir daudz adrenalīna un jautrības, tur mēdz gadīties arī traumas. Diemžēl pat nelielu brūču tīrīšana un plākstera uzlīmēšana slimnīcā nav bezmaksas pakalpojums. Atvēli somā vietu arī pāris plāksteriem, dezinfekcijas līdzeklim, marlei, kā arī atvēsinošajam krēmam. Ja ne Tev, tad kādam draugam, visticamāk, noderēs.

5. Paņem līdzi sātīgu un pilnvērtīgu pārtiku
Kā gan izdzīvot 3 aktīvas dienas, ja ne bez pilnvērtīga uztura? Izvēlies līdzņemšanai šos ēdienus - banānus, pilngraudu rupjmaizi, ābolus, avokado, burkānus, pupiņas, mandeles, tumšo šokolādi. Tie dos visas nepieciešamās uzturvielas, lai Tev būtu nezūdoša enerģija, kā arī izteiktu sāta sajūtu. Tādā veidā Tu viegli paslīdēsi garām visām uzcenoto šašliku un citu ēdienu teltīm, kas tā vien kārdina ar patīkamo aromātu.

6. Gatavo uz gāzes baloniņa
3 dienas pārtikt tikai no aukstas sausās barības, protams, nav pilnībā veselīgi. Tāpēc festivālos tiek piedāvātas zupas, tēja, kartupeļi, gaļa un citi karstie ēdieni un dzērieni. Iedomājies, cik daudz naudas Tu vari ietaupīt, neiegādājoties to visu katru dienu! Tā vietā ir vērts ar draugiem vai ģimeni dalīt ceļojumu gāzes baloniņu, uz kā varēsiet uzvārīt vai uzsildīt ko vien kunģis kāro. Šī opcija šķitīs ērtāka tiem, kas plāno uz festivālu doties ar personīgo auto.

7. Iegādājies suvenīrus pēdējā dienā
Tā saucamais merčendaizings festivālos parasti nozīmē t-kreklu, mūzikas disku, aksesuāru, kartiņu un citu festivāla suvenīru pārdošanu. Tie parasti ir iespaidīgās cenās, bet visbiežāk festivālā pēdējā dienā izplatītāji tās izteikti samazina. Jo vēlāk pirksi, jo vairāk naudas paliks kabatā.

Iespējams arī Tev ir kāds vērtīgs padoms lasītājiem, kā pilnvērtīgi un ekonomiski izbaudīt šīs vasaras festivālus Latvijā un kaimiņvalsīs? Padalies ar idejām komentāros!