Drukāt šo lapu
21.04.2015 17:31

Komentārs: Ātra braukšana kā rīkošanās pēc savām vēlmēm

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Komentārs: Ātra braukšana kā rīkošanās pēc savām vēlmēm arhīvs

Pagājušajā nedēļā uzzinājām daudz interesantu jaunumu. Piemēram, kad Andris Bērziņš paziņoja, ka vairs negrib atkārtoti būt Valsts prezidents, politiskās partijas sāka izvirzīt iespējamo pretendentu vārdus.

Lai gan līdzšinējā prezidentu ievēlēšana liecina, ka īstie pretendenti vēl tikai parādīsies un visu izšķirs aizklātais balsojums Saeimā, neizpalika arī tautas viedokļi par ideālo prezidenta kandidātu. Taču ne mazāk interesantas bija atbildes uz pavisam citu jautājumu aptaujā, ko tika rīkojusi "Swedbank", proti, ko jūs darītu, ja dzīvot būtu atlicis vien divas dienas?

Izrādās, ka vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju savas dzīves pēdējās divās dienās pavadītu vairāk laika ar saviem tuviniekiem un steigtu sastādīt testamentu, savukārt atlikusī daļa rīkotu dzīvē grandiozākās viesības ar neierobežotu viesu skaitu, kā arī bagātīgu ēdienu un dzērienu klāstu, beidzot atļautos teikt visu, ko domā, un rīkotos, vadoties pēc savām vēlmēm, nevis vajadzībām.

Vēl kāda daļa sociālajos tīklos publicētu savu dzīvesstāstu vai arī izveidotu spilgtu dzīves mirkļu fotokolāžu un to papildinātu ar atvadu vēstuli. Līdzīgi pirms gada uz tādu pašu jautājumu atbildējuši lietuvieši.

Patiesībā jautājums ir gluži loģisks. Varbūt nav tik svarīgs aptaujā strikti noteiktais dienu skaits, cik attieksme pret laiku, kas ir mūsu rīcībā. Un kas to var zināt, cik daudz tā atlicis. Pat ja neņemam vērā gandrīz vai par ikdienišķo atgādinājumu, ka Baltijas valstis var kļūt par nākamo Krievijas agresijas mērķi, pietiek arī citu ziņu, kas liek aizdomāties, vai visiem no mums gribas dzīvot ilgāk par divām dienām.

Pavisam nesen, ievadīts ar gandrīz tikpat plašu publicitātes kampaņu kā nākamā Valsts prezidenta izvēle, pirmo reizi uz Latvijas ceļiem norisinājās ātruma kontroles maratons, kad 24 stundas no vietas Valsts policija intensīvi kontrolēja atļautā braukšanas ātruma ievērošanu.

Lai gan labi bija zināms, ka uz ceļiem būs daudz policistu, tik un tā diennakts laikā par ātruma pārsniegšanu tika sastādīti 578 protokoli. Rekords bijis 162 kilometri stundā, turklāt aizturēts kāds vīrs, kurš ar mašīnu "Ford Focus" traucies ar ātrumu 151 kilometri stundā un bijis 2,45 promiļu reibumā.

Parasti policija par ceļu satiksmes noteikumiem sastādot no 200 līdz 250 protokoliem diennaktī. Tāpat kā parasti, visvairāk pārkāpēju maratona laikā bijis Pierīgā. Te vienkārši dzīve tāda steidzīgāka.

Tās bija tikai dažas no raibā ziņu klāsta, kas pagājušajā nedēļā piesaistīja uzmanību un apliecināja, ka dzīvojot nemaz nav īsti laika padomāt, vai tikai tās nebūs divas atlikušās dienas.