Drukāt šo lapu
04.04.2015 08:51

Pavasara burgers un pica ar diedzētiem graudiem un sēkliņām

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pavasara burgers un pica ar diedzētiem graudiem un sēkliņām Einārs Binders

Lieldienas ir pavasara saulgrieži, tāpēc galdā cenšamies likt saules formas ēdienus. Apaļi kā saule ir arī jauniešu tik ļoti iecienītie burgeri un picas. Papildinot tos ar diedzētiem graudiem un sēkliņām, kuros atmodināts tajos ieliktais dzīvības spēks, sanāk gardas un spēcinošas svētku uzkodas.

Picērijā "Maxi Pizza" Baložos, Bauskas šosejas malā, pie pagrieziena uz Katlakalnu, saimnieko divi jauni puiši, kuri diendienā pierāda, ka burgers un pica, ko cep no pašu gatavotas mīklas, bagātīgi papildina ar svaigiem, sātīgiem produktiem un pārlej ar pašu gatavotām mērcēm, ir pilnvērtīgs un ļoti garšīgs ēdiens.

"Mēs akcentu liekam nevis uz maizi vai mīklu, bet gan pildījumu, ko liekam burgeros un uz picām," stāsta viens no picērijas saimniekiem Jānis Saulītis. "Visus burgerus un picas mēs vispirms gatavojam sev. Tikai tad, kad recepte mums pašiem liekas gana garda, ēdienus sākam piedāvāt pircējiem. Pavasarī lielisks vitamīnu, minerālvielu un enerģijas lādiņš ir diedzēti graudi un sēkliņas, kas dod spēku un mundrumu gan maziem, gan lieliem ēdājiem."

Burgers ar grilētu liellopa gaļas kotleti

"No svaigas kapātas maltas liellopa gaļas pagatavojam kotleti. Liekam uz grila, pārkaisām ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un apcepam no vienas puses. Apgriežam, atkal pārkaisām ar pipariem, liekam virsū bekona šķēli un turpinām cept, lai kotlete būtu sulīgāka," stāsta Jānis.

"Tad ņemam burgeru maizītes apakšējo daļu. Pārziežam ar pašu gatavotu remulādes mērci. Uzliekam svaigi cepto kotleti ar bekonu un pārklājam ar siera šķēli. Papildinām ar sīpola ripiņām, marinētu gurķi, mazliet kečupu, diedzētām sēkliņām un remulādes mērci. Uzliekam burgera maizes cepurīti. Pasniedzot servējam uz šķīvja ar krietnu sauju diedzētu graudu, sēkliņu un mazajiem ķiršu tomātiņiem."

Divu sieru pica "Margarita"

"Picas pamatnei ņemam pašu gatavotu mīklu un izlīdzinām to ļoti plānā kārtā," turpina Jānis Saulītis. "Pārziežam ar pašu gatavotu picas mērci, pārliekam ar divu veidu cietajiem sieriem, kas labi kūst, un izcepam. Pasniedzot bagātīgi pārkaisām ar diedzētiem graudiem, sēkliņām un rotājam ar ķirštomātu daiviņām."