Drukāt šo lapu
03.04.2015 08:50

Derīgi padomi, tuvojoties Lieldienām. Pašu gatavoti Lieldienu dekori

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lieldienās telpu interjerā jauki izskatās vāze ar pūpolu vai plaucētu bērzu zariem. Košam akcentam tajos var iekarināt krāsainas olas un dekoratīvus taureņus, ko var pagatavot paši. Ja ģimenē ir bērni, telpu rotājumu veidošanu noteikti var uzticēt viņiem.

Ņem nomazgātu vistas olu. Ar lāpāmo adatu tās abos galos izdur caurumiņu. Olas saturu izpūš bļodiņā un pēc tam izmanto kūku cepšanai vai omletei.

No smalkas dekoratīvas lentītes izveido cilpu, lai olas čaumalu var iekarināt zaros. Lentītes galus sasien dekoratīvā pušķī. To pielīmē pie olas resnākā gala ar karsto līmi, paslēpjot caurumu čaumalā. Olu pakarina un nokrāso ar guaša krāsām vēlamajā tonī. Ļauj, lai krāsa nožūst. Pēc tam izrotā ar dekoratīvām līnijām, rakstiem vai zīmējumiem.

Taureņa siluetu uzzīmē vai izkopē no kādas bērnu grāmatas. Zīmējumu izgriež un izmanto kā trafaretu – liek uz krāsaina aplikāciju papīra un pa kontūru apvelk. Uzzīmē tik taureņu, cik vēlas. Ar tumšu flomāsteru izzīmē taureņa spārnu kontūras un iekrāso to maliņas. Uz tām ar guaša krāsām saliek baltus punktiņus. Ļauj, lai nožūst. Pēc tam visus taureņus izgriež.

Vāzē liek pūpolu vai plaucētus bērzu zarus. Tajos iekarina izkrāsotās olas un saliek taureņus.