Drukāt šo lapu
31.07.2018 20:40

Pieņem ekspluatācijā "Ikea" veikalu Stopiņu novadā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pieņem ekspluatācijā "Ikea" veikalu Stopiņu novadā publicitātes

Otrdien Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) pieņēma ekspluatācijā "Ikea" veikalu Stopiņu novadā, informēja BVKB. Tas ir viens no lielākajiem 2018. gadā pabeigtajiem objektiem, kas atradās BVKB pārraudzībā visu būvniecības laiku.

Veikala ēka tika uzbūvēta nedaudz vairāk nekā viena gada laikā, ēkas platība ir aptuveni 35 000 kvadrātmetru, bet teritorijas kopējā platība – 10,5 hektāri.

"Būvdarbu kontroles ietvaros apmeklēju šo objektu vairāk nekā 10 reizes, un būtiski pārkāpumi netika konstatēti. Tas norāda uz būvniecības procesa dalībnieku augsto kompetenci tieši šajā objektā. Šodien, parakstot aktu par objekta pieņemšanu ekspluatācijā, no biroja puses varam apliecināt, ka visi būves parametri ir izvērtēti un tā ir gatava ekspluatācijai," objekta pieņemšanas brīdī sacīja BVKB Kontroles departamenta Būvdarbu kontroles nodaļas būvinspektors Eduards Rapša.

Būvatļauja jauna veikala būvei Stopiņu novada Dreiliņos, Biķeru ielā 2 ("Mežaizvēji") tika izsniegta 2017. gada 16. martā, bet būvdarbi faktiski uzsākti 2017. gada maijā. Objekta pasūtītājs ir SIA "Verus Praedium", būvdarbus veica AS "UPB", autoruzraudzību veica SIA "Arplan", bet būvuzraudzību – SIA "Baltic Construction Consultancy".

Jau ziņots, ka pirmais "Ikea" veikals Latvijā būs 34 500 kvadrātmetru liels, un piedāvājumā būs plašs preču klāsts mājokļa labiekārtošanai. Veikalā būs restorāns, kā arī atsevišķa bērnu rotaļu istaba, stūrīši rotaļām citviet veikalā, telpas mazuļu aprūpei, kā arī īpaši ģimenēm paredzētas autostāvvietas.

"SEB banka" un uzņēmums "Verus Praedium", kas Latvijā attīsta starptautisko mēbeļu un mājsaimniecības preču zīmolu "Ikea", pērn noslēdza līgumu par ilgtermiņa aizdevumu 35,4 miljonu eiro apmērā "IKEA" veikala būvniecībai Stopiņu novadā.

"Ikea" jau kopš uzņēmuma dibināšanas 1943. gadā Zviedrijā piedāvā laba dizaina, funkcionālas mājokļa labiekārtošanas preces par pieejamām cenām. Šobrīd pasaulē ir 415 "Ikea" veikalu 49 valstīs, bet Latvijā pirmais "Ikea" veikals vērs durvis šīs vasaras beigās.