27.07.2018 17:45

No klusuma pārgājiena līdz Opermūzikas svētkiem, no ūdensslēpošanas līdz velomaratonam. Brīvdienas Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No klusuma pārgājiena līdz Opermūzikas svētkiem, no ūdensslēpošanas līdz velomaratonam. Brīvdienas Pierīgā publicitātes

No piektdienas pēcpusdienas līdz pat svētdienas vakaram bagātīga pasākumu programma Pierīgas novada gaida gan visu žanru mūzikas cienītājus, gan teātra un kino gardēžus, gan sporta spēļu un citu aktivitāšu fanus.

Festivāls "Baldones Waterfest"
No 27. līdz 29. jūlijam ceturto gadu pēc kārtas "Baldones Waterjump" teritorijā tiek organizēts festivāls, kas pārsteidz ar reti redzētiem mūziķiem un māksliniekiem, kā arī neierastām sporta aktivitātēm. Būs iespēja bez maksas izmantot visas pastāvīgās atrakcijas – Baltijā lielāko divu līmeņu "Slip and Slide", slēpju, BMX un snovborda nobraucienus, batutu, basketbola, volejbola laukumus un dažādas citas ūdens atrakcijas.

Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku atklāšanas koncerts
27. jūlijā plkst. 19.00 Siguldas Jaunās pils dārzā izskanēs Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku atklāšanas koncerts, kurā piedalīsies Viktorija Pakalniece (soprāns), Edgars Ošleja (bass), Daumants Liepiņš (klavieres) un Madara Liepiņa (vijole).

Brīvdabas izrāde "[Ne]pareizie Dziesmu svētki" Saulkrastos
27. jūlijā plkst.19.00 Saulkrastu brīvdabas estrādē – neparasta brīvdabas izrāde "(Ne)pareizie Dziesmu svētki". Šajā izrādē jeb dziesmu spēlē ar mīlestību un smaidu mums būs iespēja paskatīties uz to, kas mums ir dārgs, par ko mēs dusmojamies, kas mūs priecē un kādi mēs paši esam. Lomās: Mārtiņš Egliens, Elīna Avotiņa, Mārtiņš Brūveris, Marģers Eglinskis, Kristians Kareļins, Viktors Ellers un deju grupa Kārļa Boža vadībā. Lielizrādē skatītāji varēs tikties ar iemīļotām grupām un dziedātājiem – "Trīs tenoriem", Ritu Trenci, Olgu Rajecku, Uģi Rozi, Mirdzu Zīveri, Imantu Vanzoviču, "Jumpravu", Vari Vētru, Aiju Kukuli, Margaritu Vilcāni, Ojāru Grinbergu, "Liepājas brāļiem", Andri Daņiļenko, Gvido Lingu, u.c. aktieru atveidojumā un interpretācijā.

Izrāde "Sprīdītis" Līgo parkā
27. jūlijā plkst. 19.00 Līgo parkā Stopiņu novadā būs skatāma Rīgas Skolēnu pils teātra "Zīļuks" izrāde bērniem – Annas Brigaderes "Sprīdītis".

Klusuma pārgājiens Siguldā
27. jūlija vakarā Siguldā notiks Klusuma pārgājiens ar Gaujas un akustiskās mūzikas klausīšanos. Saulrietā muzicēs mežradznieks Dainis Tarasovs un siguldietis, trombonists Egils Šķetris. Plkst. 21.00 pulcēšanās paredzēta Gaujas kreisajā krastā, stāvlaukumā pie Laurenču sākumskolas, savukārt plkst. 21.30 – Gaujas labajā krastā Velnalas stāvlaukumā. Klausītājus sagaida īpaši klusuma gidi, lai visi kopā dotos uz gaujmalu. Klusuma pārgājieni ar Gaujas un akustiskās mūzikas klausīšanos ik piektdienas vakaru saulrietā notiek visas Gaujas tecējumā īpašās dabas un kultūrvēstures vietās.

Akustiskās mūzikas koncerts pie Jaunolaines Mežezera
27. jūlijā plkst. 21.30 pie Jaunolaines Mežezera izskanēs akustiskās mūzikas koncerts – spēlēs Ilze Fārte un Mikus Frišfelds. Ieeja koncertā ir bez maksas, ņemot līdzi vienreizlietojamās papīra glāzes. Līdzi jāņem krēsls vai pleds ērtākai koncerta baudīšanai. Darbosies dzērienu kafejnīca. No plkst. 20.30 radošās darbnīcas vides kopīgai rotāšanai.

Jāņa Lūsēna un Evijas Mundeciemas koncerts Saulkrastos
27. jūlijā plkst. 22.00 Saulkrastu Pēterupes ev. lut. baznīcā Jānis Lūsēns, Evija Mundeciema un Pēterupes evaņģēliski luteriskā draudze ielūdz uz koncertu "Skaņas un noskaņas". Projektā piedalās Jānis Lūsēns ("Una corda" klavieres, cītarkokle, zvaniņi, sansula) un Evija Mundeciema (flauta, basa flauta, bansuri, īru flauta, zvaniņi, harmonijs, perkusijas, monohords). "Skaņas un noskaņas" ir dažādu skaņu, tembru saplūšana un mijiedarbība, kas rada interesantus tematiski skaniskus motīvus un skaņu laukus. Tas ir kā neliels ceļojums katra iekšējā pasaulē, kas caur personīgām asociācijām tuvina mūs mieram un ļaušanās priekam mūzikā. Pašam komponistam tā ir ikvakara atslodze un improvizācijas prieks.

Stopiņu novada Sporta diena Ulbrokā
28. jūlijā no plkst. 10.00 sporta laukumos pie Ulbrokas ezera norisināsies Stopiņu novada Sporta dienas pasākumi. Programmā aizraujošas spēles un uzdevumi visai ģimenei, jautri individuālie un komandu uzdevumi, atraktīvas ūdens atrakcijas, iespaidīgi priekšnesumi, konkursi un balvas. Pasākuma ietvaros būs pieejamas arī Fizisko aktivitāšu un veselīga uztura veicināšanas konsultācijas un mērījumu veikšana.

Garkalnes sporta festivāls Ādažu novadā
28. jūlijā no plkst. 10.00 Ādažu novada Garkalnē norisināsies gadskārtējais sporta festivāls. Programmā mini futbols, pludmales volejbols, basketbola soda metieni, šaušana mērķī, tautas crossfit, virves vilkšana, bērnu mini futbols, kanikross, nūjošana, stafetes bērniem, radošās darbnīcas, atrakcijas, dronu paraugdemostrējumi. Vērtēšana visās sporta disciplīnās.

Ķekavas novada sporta svētki
28. jūlijā pie Ķekavas sporta kluba un "Fortius" laukumā norisināsies Ķekavas novada sporta svētki. Dalībniekiem reģistrācija sāksies jau no plkst. 10.00, sacensību sākums plkst. 11.00. Svētku programmā laivošana, 3x3 basketbols, veiklības un jautrības stafetes, atmiņas asinātājs, svarbumbas raušana, šautriņu mešana, orientēšanās, pludmales volejbols, tautas bumba, virves vilkšana un sievu nešanas sacensības. Būs arī sporta disciplīnas pašiem mazākajiem, sākot ar divu gadu vecuma. Bērniem ar vecākiem būs iespēja piedalīties putu ballītē, radošajās darbnīcās, u.c. aktivitātēs. Plkst. 21.30 zaļumballe kopā ar grupu "Keksi".

Akcijas "Velo-foto orientēšanās Daugavas lejtecē" Baldones posms
28. jūlijā plkst. 11.00 pie Baldones sporta kompleksa startēs akcijas "Velo-foto orientēšanās Daugavas lejtecē" Baldones posms. Pasākuma mērķis ir sniegt iespēju jebkura vecuma cilvēkam aizraujošā veidā apskatīt interesantus un skaistus dabas, aktīvās atpūtas un kultūrvēsturiskā mantojuma tūrisma apskates objektus.
Piedaloties sacensībās, dalībniekam būs iespēja aktīvā un atraktīvā veidā iepazīt novada tūrisma piedāvājumu. Lai iesaistītos, nav nepieciešama īpaša sagatavotība, jo dalību var pieteikt Sporta vai Izklaides grupā. Otrajā grupā startē ģimenes ar bērniem un visi interesenti. Komandu veido no 2 līdz 5 cilvēkiem. Vecuma ierobežojuma nav. Rīkotāji līdz startam iesaka sagatavot velosipēdus darba kārtībā, neaizmirst par veloķiveri un uzlādēt fotoaparātu vai mobilo telefonu.

Babītes novada sporta spēļu pludmales volejbola turnīrs
28. jūlijā plkst. 11.00 pludmales volejbola laukumos pie Piņķu ūdenskrātuves sāksies Babītes novada sporta spēļu pludmales volejbola turnīra trešais posms. Dalībnieki – novadā deklarētie iedzīvotāji un pamatdarbā strādājošie. 18. augustā notiks senioru (40+) sacensības. Reģistrācija no plkst. 10.20.

"Aqua Sports" ūdensslēpošanas svētki bērniem Piņķos
28. jūlijā plkst. 11.00 Piņķu ūdenskrātuvē ūdenssporta biedrība "Aqua Sports" aicina uz "Aqua Sports" ūdensslēpošanas svētkiem bērniem, kas norisināsies jau astoto gadu. Svētku mērķis ir dot iespēju bērniem un jauniešiem ar ūdensslēpošanas iemaņām pārbaudīt savas spējas sacensību režīmā, vairumam arī noteikt savu izaugsmi sezonas laikā, satikt vienaudžus, kuriem patīk ūdensslēpošana, dalīties pieredzē un vienkārši pavadīt dienu draudzīgā gaisotnē. Gaidīti visi, kuriem nav sveša braukšana ar monoslēpi pa ūdens virsmu, dalībnieku vecums – līdz 18 gadiem (ieskaitot).

Siguldas kausa izcīņa skrituļslalomā
28. un 29. jūlijā no plkst. 12.00 Siguldā, Lorupes gravā, norisināsies Siguldas kausa izcīņas pirmie divi posmi skrituļslalomā. Sestdien dalībnieki sacentīsies milzu slaloma, bet svētdien – slaloma trasēs. Uzvarētāji posmā tiks noteikti pēc divu trašu koplaika, bet kausa izcīņas kopvērtējumā – pēc četru posmu summas. Rezultāti tiks vērtēti deviņās vecuma grupās, sākot ar 2012. gadā dzimušajiem un jaunākiem.

Reģu dienas pasākums Raganā
28. jūlijā no plkst. 16.00 Raganā, pļavā pie Pirtskalniņa, notiks Reģu dienas pasākums, ko rīko biedrība "Kultūra. Vide. Sabiedrība" sadarbībā ar Krimuldas novada pašvaldību. Šogad sarīkojumā plānots pievērst īpašu uzmanību latviešu valodai un vairot cieņu pret to. Dalībniekiem būs iespēja piedalīties un līdzdarboties radošās darbnīcās – valodas stiprināšanā caur tautas dziesmām, dažādām spēlēm un rotaļām, teiku, pasaku un ticējumu stāstīšanu, caur vienkāršas un regulāras sarunas uzturēšanu savā dzimtajā valodā, novērtējot un izceļot valodas plūdumu un bagātību, pārbaudīt savas zināšanas un atjautību radošās viktorīnās.

Latvijas futbola pirmās līgas spēle Ķekavā
28. jūlijā plkst. 16.00 Ķekavā tiks aizvadīta Latvijas futbola pirmās līgas čempionāta 11. kārtas spēle – futbola klubs "Auda" tiksies ar Rēzeknes futbola akadēmijas komandu. Turnīra tabulā komandas šobrīd atrodas blakus - attiecīgi piektajā un ceturtajā pozīcijā.

Deju kolektīva "Saulgrieži" jubilejas koncerts Saulkrastos
28. jūlijā plkst. 18.00 Saulkrastu estrādē Saulkrastu senioru deju kolektīvs "Saulgrieži" svinēs 40 gadu jubileju. Bemzaksas koncertā gan jaunākais repertuārs, gan viesu priekšnesumi. Sliktu laika apstākļu gadījumā koncerts notiks Saulkrastu sporta centrā.

Grupas "Labvēlīgais tips" koncerts Ikšķilē
28. jūlijā plkst. 20.00 Ikšķiles estrādē izskanēs grupas "Labvēlīgais tips" koncerts "Tipa frāzes". Tiek lēsts, ka šis varētu būt lielākais grupas fanu salidojums šogad, jo šoruden plašāka turneja Latvijas koncertzālēs nav gaidāma. Koncertā skanēs grupas populārākie un klausītāju iemīļotie hīti "Alumīnija cūka", "Čiekurs egles dēls", "Naukšēnu disko", "Pīrādziņ'nāc ārā!", "Lai", "Omnibuss", kā arī, protams, skaņdarbi no grupas albuma "Kaste".

Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki. Opera "Andrē Šenjē"
28. jūlijā plkst. 21.00 Siguldas pilsdrupu estrādē Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku ietvaros varēs noskatīties Umberto Džordāno operas "Andrē Šenjē" brīvdabas oriģināliestudējumu Edmunda Freiberga režijā, kurā piedalīsies latviešu operdziedātāja Maija Kovaļevska, Kamens Čanevs (Bulgārija), kā arī Latvijas Nacionālās operas silisti Ilona Bagele, Irma Pavāre, Mihails Čuļpajevs, Krišjānis Norvelis un citi. Diriģents – Vladimirs Kiradžijevs, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece – Ieva Kundziņa.
Pirms tam – plkst. 15 Siguldas Jaunās pils dārzā – notiks koncerts "Jaunie talanti Latvijai", un tajā cita starpā apmeklētājus atkal priecēs brāļi Grīnbergi, kuri nesen veiksmīgi piedalījās Pasaules talantu olimpiādes šovā Holivudā (ASV).

Projekta "Iepazīsti Babītes novada dabu!" pasākums
29. jūlijā no plkst. 8.00 notiks ūdensputnu vērošanas ekskursija pa Babītes ezera polderiem Salas pagasta pusē putnu vērotāja Ruslana Matroža vadībā. Ekskursijas laikā būs iespējams uzzināt par ūdensputniem, kas sastopami Babītes ezerā, dzirdēt lielā dumpja balsi, redzēt, kā medī niedru lija, kā arī plānota viktorīna par dabu un Babītes novadu. Plānots apmeklēt divas vietas pie Babītes ezera, starp tām plānots pārvietoties ar auto.

Daugavas prospekta ielas svētki
29. jūlijā no plkst. 10.00 Ikšķilē, posmā no Lupīnu līdz Ausekļa ielai, notiks Daugavas prospekta ielas svētki – gadatirgus. Paredzētas degustācijas, mazo ražotāju un amatnieku gadatirgus, piepūšamas atrakcijas un radošās darbnīcas bērniem. No 11.00 līdz 14.00 muzicēs etno kompānija "Ziedi" un LNSO brass ansamblis. Par vēderpriekiem gādās restorāns "Brandīns".

Ģimeņu dienas pasākums "Izvij sajūtu taku gar Ķekaviņu" Baldonē
29. jūlijā plkst. 10.00 Ceriņu parkā Baldones novada svētku ietvaros notiks Ģimeņu dienas pasākums "Izvij sajūtu taku gar Ķekaviņu". Aicinātas visas ģimenes – arī omītes ar mazbērnu, brālēns ar māsīcu. Noslēgumā plānots pulcēties pie ģimeņu galda Ceriņu parkā.

Īsfilmu un aktiermeistarības festivāls Saulkrastos
29. jūlijā plkst. 11.00 Jauniešu mājā, Saulkrastos, Raiņa ielā 7, Latvijas Pieaugušo izglītības apvienība (LPIA) sadarbībā ar Saulkrastu Jauniešu māju organizē kopīgu projektu – īsfilmu un aktiermeistarības festivālu. Festivāls norisināsies divās daļās: pirmajā daļā tiks demonstrētas studentu un amatieru veidotas īsfilmas, notiks īss informatīvs stāsts par filmu veidošanas procesu, kā arī neliela diskusija ar filmu autoriem. Otrajā daļā paredzētas meistarklases: publiskā runa, aktiermeistarība (ar improvizācijas teātra elementiem), performances meistarklase, smieklu joga – smiešanās māksla un elpošanas zinātne.

Ķekavas velomaratons
29. jūlijā jau piekto gadu pēc kārtas norisināsies plaši iecienītais Ķekavas velomaratons. Augstā līmeņa riteņbraukšanas sacensības jau ierasti pulcēs kā profesionālus velobraucējus, tā arī virkni citu šī sporta veida entuziastu dažādās vecuma un kvalifikācijas grupās. Plaši iecienītā Tautas distance 45 km garumā (starts 14.15) dalībniekiem ļaus startēt kā individuāli, tā arī komandas sastāvā. Saliedējošā Ģimeņu distances parāde (10 km; starts 12.00) jau tradicionāli pulcēs aktīvākās un radošākās ģimenes no visiem Latvijas reģioniem, turpretī Bērnu distance (0,5-1 km) dienas iesākumā no plkst. 10.15 pulcēs pašus mazākos divriteņu stūrētājus.

Latvijas čempionāts krostriatlonā Ikšķilē
29. jūlijā no plkst. 10.45 sporta un atpūtas kompleksā "Zilie kalni" Ikšķiles novadā, pie Dubkalnu ūdenskrātuves, startēs Latvijas čempionāts krostriatlonā. Dalībnieki garajā distancē elites grupā individuāli un stafešu komandām (starts 13.00) veiks 0,9 km peldus, 27 km uz MTB divriteņa un 7,5 km krosa skrējienu. Sacensības notiks arī īsajā distancē (0,3+9+2,5km) un bērnu distancē (0,1+2+0,5km).

Carnikavas strītbola un florbola 3x3 turnīri
29. jūlijā no plkst. 13.00 Carnikavas sporta kompleksa stadionā vienlaicīgi norisināsies pirmie šāgada strītbola un florbola 3x3 turnīri. Sacensības norisināsies pieaugušo (2002.g.dz.un vecāki) un jauniešu (2003.g.dz.unj jaunāki) vecuma grupās, katrā komandā var pieteikt četrus dalībniekus. Par pasākuma gaisotni un mūziku rūpēsies DJ KOZY.

Joku izrāde "Žūpu Bērtulis" Baldonē
29. jūlijā plkst. 18.00 Vanagkalnu estrādē Baldones novada svētku ietvaros joku izrāde ar dziesmām "Žūpu Bērtulis". Izrādes scenāriju latviskojusi Elizabete Trumpe ("Made in Latvia" un "Vīrieši, vīrieši"). Uzvedums vēsta, kā viens dzērājs tapa par kārtīgu vīru. Piedalās Nacionālā teātra aktieri Ivars Kļavinskis, Ivars Puga vai Mārtiņš Brūveris, Inga Misāne-Grasberga, Kristians Kareļins, Marģers Eglinskis, Jānis Kirmuška un deju grupa Kārļa Boža vadībā.

Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku galā koncerts
29. jūlijā plkst. 18.00 Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki Siguldas pilsdrupu estrādē noslēgsies ar krāšņu galā koncertu "Marina Rebeka un Latvijas operas pērles". Koncertā, kurā skanēs skaistākās ārijas no latviešu komponistu operām, piedalīsies gan Marina Rebeka (soprāns),gan LNO solisti Andris Ludvigs, Ilona Bagele, Kalvis Kalniņš, Dināra Rudāne, Rihards Mačanovskis, Mihails Čuļpajevs, Inga Šļubovska-Kancēviča, Krišjānis Norvelis un citi. Pie diriģenta pults – Atvars Lakstīgala.
Pirms tam plkst. 13 Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks tradicionālais garīgās mūzikas koncerts.