Drukāt šo lapu
07.06.2018 14:39

"Getliņi EKO" vides izglītības aktivitātes iegūst balvu "National Global Energy Award Latvia 2018"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Getliņi EKO" vides izglītības aktivitātes iegūst balvu "National Global Energy Award Latvia 2018" facebook.com/energyglobe

SIA "Getliņi EKO" ieguvis prestižo vides apbalvojumu "National Global Energy Award Latvia 2018" par iniciatīvām un projektiem, kas vērsti uz bērnu un jauniešu iesaisti atbildīgā un videi draudzīgā dzīvesveidā un resursu atkārtotu un radošu izmantošanu.

"Getliņi EKO" vides izglītības programma konkursā iesniedza projektu, kurā iesaistījās vairākas Latvijas skolas un kura rezultātā no dažādiem izmantotiem materiāliem, kas parasti nonāktu atkritumu maisā, tika radītas 18 lieliskas galda spēles. Spēles tika radītas no dažāda veida iepakojuma materiāliem, veidojot gan jau populāru galda spēļu versijas, gan izgudrojot pilnīgi jaunas galda spēles.

Iniciatīvas mērķis bija iesaistīt bērnus un radošā veidā parādīt, ka ļoti daudziem ikdienā izmantotiem materiāliem ir piešķirams otrs, radošs mūžs un, ka tādā veidā ikviens no mums var būtiski samazināt to atkritumu daudzumu, ko mēs ikdienā radām.

"The Energy Globe Award" ir viens no pasaulē prestižākajiem vides iniciatīvu apbalvojumiem, kurā ik gadu piedalās ap 182 pasaules valstis un tiek iesniegti ap 2000 projekti un iniciatīvas. Apbalvojuma mērķis ir izcelt reģionālās, valstu un pasaules iniciatīvas, kuras vērstas uz tādu vides resursu saglabāšanu un atjaunojamo resursu atkārtotu izmantošanu.

Kā zināms, SIA "Getliņi EKO" ir uzņēmums, kas nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā un īsteno lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs. Vairāku gadu garumā poligonā „Getliņi" veiktās investīcijas atkritumu apsaimniekošanā un elektroenerģijas ražošanā ir apliecinājušas savu efektivitāti, finansiālo atdevi un labvēlīgu ietekmi uz vides saudzēšanu. Siltumnīcu izveide un tomātu audzēšana ir Latvijā unikāls piemērs ekoloģiski saderīgu darbības virzienu ieviešanai. 2017. gada nogalē "Getliņi EKO" atzīmēja savas pastāvēšanas 20. gada dienu.