Drukāt šo lapu
07.05.2018 07:43

Zīmola "Spilva" īpašnieka "Orkla Foods Latvija" apgrozījums pērn pieaudzis par 5,4%

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zīmola "Spilva" īpašnieka "Orkla Foods Latvija" apgrozījums pērn pieaudzis par 5,4% orkla.lv

Zīmolu "Spilva" un "Gutta" īpašnieks "Orkla Foods Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 31,518 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 6,2% - līdz 2,304 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadība atzīmē, ka pagājušā gada sākumā tika pabeigta majonēzes un salātu mērču ražošanas Igaunijas un Somijas tirgiem pārcelšana no "Orkla" ražotnes Igaunijā uz Latviju. Tāpat no Lietuvas rūpnīcas un "Orkla Foods Latvija" ražotni tika pārcelta sinepju, dresingu, majonēzes un tomātu mērču ražošana Lietuvas tirgum. Savukārt "Gutta" sulu, nekrātu un sulas dzērienu ražošana tika pārcelta uz Igauniju, bet ūdens un atspirdzinošo dzērienu ražošanā turpinājās "Orkla" grupas uzņēmuma rūpnīcā Igaunijā. Uz Igauniju no Valdlaučiem tika pārcelta arī daļa ražošanas iekārtu.

Kompānijas vadība arī norāda, ka pērn turpinājās investīcijas uzņēmuma attīstībā un produkta kvalitātes uzlabošanā gan par uzņēmuma līdzekļiem, gan piesaistot Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus. Uzņēmuma ražotnē Babītes novada Spilvē ir pabeigta jaunas ražošanas līnijas uzstādīšana, kur plānots ražot salātu mērces un majonēzes jauna dizaina pudelēs Latvijas un eksporta tirgiem. Attiecīgās līnijas ierīkošanā un jauna iepakojuma izstrādē ir investēti 122 000 eiro. Turpretī kopējais uzņēmuma investīciju apmērs pērn sasniedza 1,18 miljonus eiro.

Uzņēmuma vadības ziņojumā arī teikts, ka uzņēmums pērn turpināja realizēt produkciju gan iekšzemē, gan ārvalstīs. Nemainīgi liekāko daļu realizācijas apmēra kompānija ieguva no Latvijā realizētās produkcijas. Kopumā uzņēmuma realizācijas ieņēmumi pērn Latvijā veidoja 22,8 miljonus eiro, kas ir par 2,5% mazāk nekā 2016.gadā Kompānija turpināja attīstīt esošos eksporta tirgus, kur kopējie realizācijas ieņēmumi pērn palielinājās par 33,7%, sasniedzot 8,7 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka "Orkla Foods Latvija" apgrozījums 2016. gadā bija 29,909 miljoni eiro, kas ir par 22,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 34,6% un sasniedza 2,169 miljonus eiro.

Norvēģu kompānija "Orkla" 2014.gada augustā iegādājās koncernu "NP Foods", savukārt oktobrī pieņēma lēmumu apvienot "NP Foods", AS "Laima", AS "Staburadze" un AS "Latfood" vienā uzņēmumā, kura nosaukums ir SIA "Orkla Confectionery and Snacks Latvija", bet SIA "Spilva" un AS "Gutta" tika apvienotas uzņēmumā ar nosaukumu "Orkla Foods Latvija".