Drukāt šo lapu
23.04.2018 19:16

"Getliņi EKO" šogad plāno ievākt iepriekšējam gadam līdzvērtīgu tomātu ražu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Getliņi EKO" šogad plāno ievākt iepriekšējam gadam līdzvērtīgu tomātu ražu arhīvs

Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs SIA "Getliņi EKO" šogad plāno ievākt iepriekšējam gadam līdzvērtīgu tomātu ražu, pastāstīja "Getliņi EKO" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Viņš prognozēja, ka līdzīgi kā iepriekšējos gados tiks saražoti 50 kilogrami tomātu no viena kvadrātmetra, tādējādi tomātu ražas apmērs būs līdzvērtīgs iepriekšējam.

Savukārt gurķu ražu nav iespējams salīdzināt ar iepriekšējiem gadiem, jo uzņēmums tikai 2017.gadā atklāja gurķu audzēšanas siltumnīcu. "Mums ir plānotais gurķu ražošanas apmērs un būs reālais, ko redzēsim, kad sezona beigsies jūnijā. Pagaidām izskatās, ka viss norit pēc plāna," teica Stirāns.


"Getliņi EKO" valdes priekšsēdētājs arī pastāstīja, ka gurķu audzēšanas aktīvā sezona būs līdz jūnijam, tad sekos pusotra mēneša gara pauze, kad uzņēmums stādīs gurķus, lai rudenī ražošanu atsāktu. Savukārt tomātu audzēšanas sezona "Getliņos Eko" ilgst deviņus mēnešus. ""Getliņu" pamata tomātu šķirne tāpat kā iepriekšējos gados arī šogad būs oranžie tomāti "Beorange".

Viņš teica, ka ""Getliņu Eko" tomātu un gurķu cenas šogad tirdzniecības tīklos ir zemākas nekā pērn saistībā ar pazeminātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes ieviešanu šogad. Viņš uzsvēra, PVN likmes 5% apmērā ieviešana Latvijai raksturīgiem augļiem, ogām un dārzeņiem ir vērtējama pozitīvi, jo tādējādi augļi un dārzeņi ir kļuvuši pieejamāki Latvijas iedzīvotājiem.

Pēc Stirāna teiktā, pieprasījums pēc "Getliņi EKO" lauksaimniecības produkcijas patlaban pārsniedz piedāvājumu. "Mums trūkst produkcijas. Gan mūsu vietējā veikalā ir rindas, gan tirdzniecības tīklos mēs nespējam nodrošināt pieprasījumu," sacīja Stirāns, piebilstot, ka šī iemesla dēļ uzņēmums konkrēti savā veikalā, kur pārdod produkciju bez tirgotāju uzcenojuma, noteicis, ka pircējiem, kuri iegādājas vairāk par divdesmit kilogramiem tomātu, pārdod produkciju par 20% augstāku cenu. Tas darīts, lai vairumtirgotāji to tik ātri neizpirktu, un produkcija tiktu iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka "Getliņu Eko" apgrozījums 2016.gadā bija 14,197 miljoni eiro, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa vairākkārt pieauga un bija 594 301 eiro.

"Getliņi Eko" dibināti 1997.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5 995 269 eiro. Uzņēmums pieder Stopiņu novada domei (2,08%) un Rīgas domei (97,92%).