Drukāt šo lapu
10.08.2012 10:28

Lietus aizkavē Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma pārbūvi

Autors  Ilze Ratniece
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šogad vērienīgākie būvdarbi Siguldā notiek dzelzceļa stacijas apkaimē – tiek rekonstruēta pati stacijas ēka, kā arī top konceptuāli jauns, paplašināts laukums.

Sākotnēji bija paredzēts, ka būvdarbu pirmā kārta, kas ietver stacijas ēkas un laukuma rekonstrukciju, tiks pabeigta augusta vidū.

Tomēr darbus aizkavējis lietainais laiks, kā arī nepieciešamība veikt izmaiņas stacijas iekštelpās paredzētajos darbos. Siguldas novada Pašvaldības policija sev atvēlētajās telpās vēlējās aizturēšanas izolatorā izvietot mūsdienīgas videonovērošanas kameras, kā arī ierīkot papildus mikrofonus, kas sākotnēji projektā nebija paredzēts. Arī a/s "CATA" izteica prasību veikt izmaiņas autoostai paredzētajās telpās. Paredzēts, ka Siguldas autoosta kopš 1. septembra uzsāks darbu dzelzceļa stacijas ēkā, bet, kas turpmāk notiks ar esošo autoostas ēku, a/s "CATA" vēl neesot izlēmusi.

Jaunas un plašākas aprises pamazām iegūst dzelzceļa stacijas laukums, kurā šobrīd tiek veidotas paaugstinātas zaļās terases, izbūvēta strūklaka un jau uzsākta Laimas pulksteņa iebūve pazeminātā aplī, kurā atradīsies atpūtas soliņi. Stacijas laukuma objekti tiks izgaismoti. Laukuma vidū tiek izbūvēts elektrības pieejas punkts, lai Ziemassvētku laikā laukumā varētu uzstādīt lielo svētku egli.

Pirmās kārtas būvdarbu termiņš pagarināts līdz 1.septembrim, kad jābeidz arī otrā kārta – autobusu stāvlaukuma izbūve. Darbus objektā veic būvfirma "YIT".