Drukāt šo lapu
17.07.2012 15:08

Uzņēmējs: auto rindas pie Jūrmalas var ātri samazināt

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Garās rindas, kas vasarās veidojas pie iebraukšanas Jūrmalā, varētu samazināt ar norēķinu sistēmas "Mobilly" palīdzību, turklāt tās ieviešana prasītu īsu laiku.

 

No "Mobilly" tas prasītu vien jaunas zonas pievienošanu sistēmā jeb "divu ķeksīšu" ielikšanu, savukārt dažas dienas varētu aizņemt kontrolieru apmācības, biznesa portālam "Nozare.lv" teica sistēmas veidotāja un uzturētāja SIA "CityCredit" līdzīpašnieks, tehnoloģiju nozares uzņēmējs Normunds Bergs.

Komentējot Jūrmalas domes teikto, ka tā meklē risinājumus rindu mazināšanai, N. Bergs sociālajā tīklā "Twitter" bija ierakstījis, ka ar "Mobilly" Jūrmalas dome auto rindas varētu likvidēt pēc nedēļas. Sistēma sen ir gatava, turklāt par ieviešanu nav jāmaksā.

Pēcāk uzņēmējs skaidroja, ka žēlošanās par rindām, kas pie caurlaižu posteņa veidojas karstā laikā vai saistībā ar pasākumiem, piemēram, konkursu "Jaunais vilnis", atkārtojas gadu no gada un ir kā "zobu sāpes", taču risinājumi uz priekšu nevirzās. Ar "Mobilly" sistēmu esot iepazīstināti vairāki iepriekšējie Jūrmalas mēri. Par to ir izrādīta interese, taču arvien pašvaldība paziņojusi, ka tai nepieciešams laiks koncepcijas izstrādei. Līdz rezultātam gan neizdodas nonākt, jo vai nu mainās dome, vai tiek nomainīts mērs. Pašreizējais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis pagaidām ar "Mobilly" nav ticis iepazīstināts.

Pēc N. Berga skaidrotā, izmantojot "Mobilly", caurlaidi iebraukšanai Jūrmalā varētu iegādāties ar īsziņas vai speciālas aplikācijas palīdzību, līdz ar to nenāktos piestāt pie automātiem. Savukārt pārbaudi pašvaldības policija varētu veikt pēc auto numura, pat neapstādinot transportlīdzekli.

Uzņēmējs norādīja, ka kontroli var veikt ar mobilā tālruņa, planšetdatora vai portatīvā datora palīdzību, ja tiem ir piekļuve internetam, tā, viņaprāt, infrastruktūra "jau ir kabatā". "Mobilly" biznesa modelis paredz iekasēt, pēc N. Berga teiktā, "saprātīgus" procentus par katru transakciju. Viņš sprieda, ka monētu automāti, kuros var iegādāties caurlaides, patlaban izmaksā 20 procentus no apgrozījuma, ņemot vērā gan viltotās monētas, gan nepieciešamo uzturēšanu un remontus. Uzņēmējs pauda pārliecību, ka "Mobilly" sistēma izmaksātu lētāk.

Patlaban ar "Mobilly" starpniecību iespējams apmaksāt autostāvvietu dažādās Latvijas vietās, iegādāties vilciena biļeti, apmaksāt braucienu taksometrā, apmaksāt sūtījumu piegādi, apmaksāt ēdienu piegādi, pieslēgt "Lattelecom" televīzijas paku, papildināt priekšapmaksas sarunu karti, apmaksāt elektroniskā paraksta laika zīmogu, apmaksāt lidostas drošības nodevu, iepirkties internetā un ziedot, liecina uzņēmuma vietnē publicētā informācija.