Drukāt šo lapu
19.05.2016 07:45

FOTO: Putnu fabrika "Ķekava" atrāda šīs vasaras grila jaunumus

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes ģimenes restorāna “Hercogs” pavāri no Ķekavas vistu gaļas radīja garšīgu maltīti. Mārupes ģimenes restorāna “Hercogs” pavāri no Ķekavas vistu gaļas radīja garšīgu maltīti. Einārs Binders

Nedēļas vidū Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs AS "Putnu fabrika Ķekava" Rīgā, Kalnciema kvartālā iepazīstināja gan ar saviem nākotnes plāniem, gan šīs vasaras jaunumiem – marinētās gaļas līniju "Ķekava GRILL".

Tie ir četri jauni marinētās gaļas produkti no griletāju iecienītajiem cāļu stilbiņiem un pusspārniem – cāļu stilbi garšaugu marinādē, cāļu stilbi franču sinepju un rozmarīna marinādē, cāļu pusspārni terijaki un ķiploku marinādē, kā arī cāļu pusspārni mango un karija marinādē. Kā uzsvēra ražotāju pārstāvji, visas marinādes ir izgatavotas no Latvijā audzētām vistām.

Putnu fabrika "Ķekava" darbojas kopš 1967. gada, un, kā, prezentējot jauno marinētās gaļas līniju, sacīja AS Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētājs Andrus Pranckevičs, uzņēmums, kas jau vairākus gadus ir Lietuvas kompānijas "Linas agro group" sastāvdaļa, 65% savas produkcijas pārdod Latvijas tirgū, bet pārējā daļa tiek realizēta Igaunijā, Lietuvā, Skandināvijas un Rietumeiropas valstu tirgos.

Savukārt, runājot par Latvijas patērētāju paradumiem, A. Pranckevičs uzsvēra, ka 76% pircēju ir svarīgi, lai produkts būtu ražots pašu valstī. Tajā pašā laikā, ja 2014. gadā patērētāji bez sarežģījumiem atpazina 53% Latvijā ražotās pārtikas, šogad – vairs tikai 16%. Turklāt 60% pircēju no tiem, kas atpazina Latvijas ražojumus, to varēja izdarīt ar zināmām grūtībām, bet 24% bija nopietnas grūtības.

Tikmēr par labu vistas gaļu tiek uzskatīta tāda, kas audzēta bez hormoniem un antibiotikām. Svarīga ir arī zaļās karotītes zīmes un norādes "100% Latvijā audzēts dzīvnieks".

AS “Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs Andrus Pranckevičs solīja, ka uzņēmums ir gatavs ne tikai sasniegt, bet pārsniegt iedzīvotāju gaidas, nodrošinot pircējus ar 100% Latvijā ražotu vistas gaļu, un gādāt, lai tā ir ērti pieejama visos lielākajos veikalos.AS “Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs Andrus Pranckevičs solīja, ka uzņēmums ir gatavs ne tikai sasniegt, bet pārsniegt iedzīvotāju gaidas, nodrošinot pircējus ar 100% Latvijā ražotu vistas gaļu, un gādāt, lai tā ir ērti pieejama visos lielākajos veikalos.