Drukāt šo lapu
04.04.2012 11:26

Čipsu ražošanai kartupeļus audzēs 430 hektāros

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Čipsu ražošanai kartupeļus audzēs 430 hektāros Krišjānis Grantiņš

"Ādažu čipsu" ražotājs AS "Latfood" čipsu ražošanai šogad stādīs kartupeļus 430 hektāru platībā.

 

"Šogad apstādītā platība būs līdzīga pērnajai, kad novāktās kartupeļu ražas daudzums pilnībā nodrošināja ražošanai nepieciešamo izejmateriālu. Kartupeļu audzēšanā sadarbosimies ar līdzšinējiem partneriem, kā arī, iespējams, ar vienu vai divām jaunām zemnieku saimniecībām," biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja uzņēmuma agroservisa direktors Ilgvars Krūmiņš.

Viņš norādīja, ka patlaban ar zemniekiem norisinās pārrunas par turpmāko sadarbību un nosacījumiem.

"Nemainīgi, tāpat kā līdz šim, "Latfood" produkcijas ražošanai izmantos tikai Latvijā audzētus kartupeļus, ko nodrošina apmēram 20 Latvijas zemnieku saimniecības, ar kurām sadarbojamies jau vairāk nekā desmit gadus," norādīja agronoms.

Jau iepriekš Krūmiņš sacīja, ka šogad uzņēmums pievērsīsies jaunas un perspektīvas kartupeļu šķirnes audzēšanai.

"Čipsu ražošanai joprojām tiks izmantotas trīs pamatšķirnes - "Saturna", "Marlen" un "Lady Rosetta". Papildus šogad sadarbībā ar Latvijas zemnieku saimniecībām lielās platībās tiks audzēta jaunā šķirne "Lady Claire", kas, pēc pagājušās sezonas pieredzes, solās būt labāka par "Saturna". "Lady Claire" raksturo ļoti zems cukura saturs un gaiša un stabila čipsu krāsa," sacīja Krūmiņš.

Kā liecina uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija, "Ādažu čipsu" ražotāja AS "Latfood" apgrozījums pērn bija 9,51 miljons latu, kas ir par 6% vairāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 8,98 miljonus latu.

"Latfood" pērn strādājis ar 147 115 latu zaudējumiem salīdzinājumā ar 234 539 latu peļņu 2010.gadā.

Pērn uzņēmums iepirka 12 600 tonnas kartupeļu, kas izaudzēti 20 Latvijas zemnieku saimniecībās speciāli "Ādažu čipsu" ražošanai.

"Latfood" dibināts 1993.gadā un ir lielākais kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražotājs Latvijā ar 40% lielu tirgus daļu. Uzņēmuma produkcija ar zīmolu "Taffel" tiek eksportēta uz Baltijas valstīm, Krieviju, Lielbritāniju, Gruziju, Kazahstānu un Azerbaidžānu.