Drukāt šo lapu
03.04.2012 18:13

Putnu diena Babītē: novada uzņēmēji gatavo būrīšus

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Babītes uzņēmēju kluba vadītājs Varis Sprancmanis (no kreisās) un Babītes novada mērs Andrejs Ence kopā ar skolēniem gatavo putnu būrīšus Babītes uzņēmēju kluba vadītājs Varis Sprancmanis (no kreisās) un Babītes novada mērs Andrejs Ence kopā ar skolēniem gatavo putnu būrīšus Elīna Kondrāte

Otrdien, 3. aprīlī, Babītes vidusskolas laukumā notika Babītes uzņēmēju kluba atklāšanas pasākums, kurā uzņēmēji bērniem dāvāja putnu būrīšus.

Jaunā uzņēmēju kluba valdes priekšsēdētājs un SIA "Gartens" vadītājs Varis Sprancmanis portālam pastāstīja, ka iecere par šādu apvienību radusies pirms gada.

"Novads ir viens un tajā ir uzņēmēji, bērni, skolotāji – ļoti daudz cilvēku un man kā uzņēmējam tie bija sveši," atzīst V. Sprancmanis. "Sapratu, ka ir jāapvienojas, jānāk draudzēties un jākļūst sociāli aktīviem, lai pazītu savu kaimiņu."

Viņš uzsver, ka novadā ir daudz uzņēmumu, par kuru atrašanos daudzi iedzīvotāji pat nenojauš.

"Bērni nezina mūsu novada uzņēmumus, piemēram, "Lāču maizi". Arī tas bija iemesls, lai sanāktu kopā un apvienotos un pats galvenais – kļūt par savējiem," smaidot teic V. Sprancmanis, kurš atklāj, ka novadā esot ap 20 uzņēmumiem, kas ir gatavi iesaistīties kopīgās aktivitātēs.

"Sevi esam pieteikuši, visi ir sadzirdējuši, arī Babītes novada Domes priekšsēdētājs Andrejs Ence. Mēs esam savējie un gribam būt ne tikai piederīgi, bet arī noderīgi." Kluba valdes priekšsēdētājs stāsta, ka tuvākajā laikā plānota cieša sadarbība ar skolām un bērnudārziem. "Noteikti par mums vēl dzirdēsiet," sacīja V. Sprancmanis.

Līdz ar jaundibinātā kluba atklāšanu Babītē nosvinēta Putnu diena, uz kuru, spītējot ledainajam vējam, mazāko klašu un bērnudārzu audzēkņi bija sanākuši kuplā skaitā.

Bērni kopā ar uzņēmējiem dziedāja gan dziesmas par putniem, gan klausījās ornitologa Dmitrija Boiko stāstā. "Babītes uzņēmēju klubs" bērniem dāvināja putnu būrus, "Lāču maizi", SIA "Spilva" un garšvielu zīmola "Latplanta" produkciju. Kopumā novadam tika dāvināti 35 SIA "Gartens" veidoti putnu būri, kuros turpmāk putni vīteros Piņķos, Babītē un Spuņciemā. Palīdzīgu roku būrīšu uzstādīšanā sniedza Babītes vidusskolas Vides pulciņš.

Iecerēts, ka kopīgi pasākumi veicinās Babītes novada uzņēmumu sadarbību ar pašvaldību, atpazīstamību un kvalitatīvu un attīstītu uzņēmējdarbības vidi Babītes novadā.