Drukāt šo lapu
03.10.2017 14:52

PVN likumā ietvers samazināto nodokļa likmi 5% apmērā Latvijai raksturīgiem svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
PVN likumā ietvers samazināto nodokļa likmi 5% apmērā Latvijai raksturīgiem svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem arhīvs

Ministru kabinets otrdien atbalstīja rosinājumu veikt grozījumus likumā par pievienotās vērtības nodokli (PVN), tajā iekļaujot samazināto PVN likmi 5% apmērā Latvijai raksturīgiem svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem.

Patlaban PVN likums nosaka, ka Latvijā ir viena PVN samazinātā likme 12% apmērā. Šī PVN samazinātā likme patlaban jau tiek piemērota pārtikas piegādēm, konkrētāk, zīdaiņiem paredzēto specializēto pārtikas produktu piegādēm. Savukārt pārējai pārtikai tiek piemērota PVN standartlikme 21% apmērā.

Savukārt Zemkopības ministrija rosināja ieviest PVN samazināto likmi 5% apmērā svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem, ar mērķi samazināt ēnu ekonomiku, palielināt legālajā tirgū darbojošos komersantu konkurētspēju, mazināt augļu, ogu un dārzeņu cenas, tādā veidā arī palielinot vidējo augļu, ogu un dārzeņu patēriņu.

Ar grozījumiem likumā tiek ieviesta PVN samazinātā likme 5% apmērā tādām pārtikas produktu piegādēm, kas ir svaigi augļi ogas un dārzeņi, tostarp mazgāti, mizoti, lobīti, griezti, un fasēti, bet nav termiski apstrādāti vai kā citādi apstrādāti, piemēram, saldēti, sālīti, kaltēti.

PVN samazināto likmi 5% apmērā piemēros uz laiku no 2018. gada 1. janvāra līdz 2020. gada 31. decembrim.