Drukāt šo lapu
17.05.2017 16:20

Saeimas komisija atkārtoti nevērtēs iniciatīvu par NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saeimas komisija atkārtoti nevērtēs iniciatīvu par NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam Saeimas kanceleja

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija atkārtoti nevērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atcelšanu vienīgajam īpašumam.

Komisija to skatīja iepriekš un pieņēma lēmumu, bet cilvēki turpināja parakstīties par iniciatīvu, tāpēc pēc tautas sapulces par NĪN atcelšanu vienīgajam mājoklim tā iesniegta atkārtoti.

Tomēr komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S) skaidroja, ka portālā "manabalss.lv" paraksti vākti par NĪN atcelšanu vienīgajam mājoklim, savukārt atkārtoti iesniegta iniciatīva ar citu nosaukumu - par NĪN vienīgajam īpašumam. Iniciatīvas ar šādu nosaukumu "manabalss.lv" neesot, līdz ar to tā netiks vērtēta.

Vienlaikus deputāti vērsa uzmanību, ka nav precīzi atrunāts regulējums par rīcību gadījumā, ja iniciatīvas tiek iesniegtas atkārtoti.

Kā ziņots, marta beigās pie Saeimas notika tautas sapulce par NĪN atcelšanu vienīgajam mājoklim Latvijā. Lai gan portālā vairāk nekā 13 000 Latvijas iedzīvotāju parakstījuši iniciatīvu "Par NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam", politiķi un ierēdņi pašvaldībās un valsts institūcijās to nav ņēmuši vērā un vēl arvien nav atrisinājuši īpašumu konfiscējošo nekustamā īpašuma nodokļa taisnīgu regulējumu, toreiz uzsvēra iniciatīvas pārstāvji.