Drukāt šo lapu
14.12.2016 15:18

Reizniece-Ozola: Jaunā nodokļu politika stāsies spēkā pakāpeniski

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Reizniece-Ozola: Jaunā nodokļu politika stāsies spēkā pakāpeniski Saeimas kanceleja

Jaunā nodokļu politika stāsies spēkā pakāpeniski, tāpēc ir pāragri prognozēt izmaiņu ietekmi uz nodokļu maksātājiem, aģentūrai BNS sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministres ieskatā Pasaules Banka (PB) ir labi paveikusi Latvijas nodokļu politikas izvērtējumu, jo PB precīzi iezīmē būtiskākā problēmas, kuras identificējusi arī Latvijas valdība, proti, nevienlīdzība, nodokļu slogs zemajām algām, mikrouzņēmumu režīms u.c.


Reizniece-Ozola arī atzina, ka diskusija par jauno nodokļu politiku būs sarežģītas, jo jau šodien notiekošajā Finanšu ministrijas rīkotajā nodokļu maksātāju forumā izskanējuši dažādi redzējumi.

"PB savā pētījumā norāda uz progresivitātes nepieciešamību Latvijas nodokļu politikā, turpretī uzņēmēji piedāvā "plakanas" nodokļu likmes. Tajā pašā laikā visas puses ir vienisprātis, ka nodokļu politika neattiecas tikai uz nodokļus likmēm, bet arī nodokļu administrēšanu un ēnu ekonomikas apkarošanu," komentēja finanšu ministre.

Jauno nodokļu politiku plānots izstrādāt līdz 2017.gada 1.aprīlim, bet pirms tam par to tiks diskutēts Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdēs, izvērtējot esošās nodokļu politikas vājās vietas un meklējot risinājumus. Tāpat tiks radīts nodokļu politikas ieviešanas plāns, lai nodokļu maksātājiem būtu skaidri termiņi.

"Patlaban nevaru nosaukt konkrētus jaunās nodokļu politikas ieviešanas termiņus, bet ir skaidrs, ka visas izmaiņas nestāsies spēkā uzreiz ar 2018. gada 1. janvāri," piebilda Dana Reizniece-Ozola.