Drukāt šo lapu
05.08.2015 10:43

Nodokļu ieņēmumi ir par 35 miljoniem eiro mazāki nekā plānots

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nodokļu ieņēmumi ir par 35 miljoniem eiro mazāki nekā plānots arhīvs

Pēdējos septiņos mēnešos nodokļu ieņēmumi ir par 35 miljoniem eiro mazāki nekā tika plānots, kas būtiski var ietekmēt sarunas par nākamā gada valsts budžetu, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" atzina Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Pētersona arī piebilda, ka jūlijs salīdzinājumā ar iepriekšējiem mēnešiem nodokļu ieņēmumu ziņā ir bijis sliktākais. Tomēr, ja salīdzina situāciju ar pērno gadu, ieņēmumi ir par 4,5% lielāki, lai gan tas ir mazāk, nekā tika izteikts prognozēs, proti, rēķinājās ar 5,4% lielu pieaugumu.

"Jāsaka, ka iemesls ieņēmumu samazināšanai ir Krievijas noteiktā embargo faktors, kā arī vairāku normatīvo aktu laicīga nesakārtošana, kas valsts budžetā papildus varētu ienest 20 miljonus eiro," stāstīja Pētersone.

Jau ziņots, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) trešdien rīko preses konferenci, kurā iepazīstinās ar VID darbības rezultātiem pirmajā pusgadā un muitas jomā īstenotajiem un plānotajiem pasākumiem.

Preses konferences pirmajā daļā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone informēs par nozīmīgākajiem VID pirmā pusgada darbības rezultātiem un tuvākajā laikā plānotajām aktivitātēm.

Savukārt VID Muitas pārvaldes direktora vietniece Sandra Kārkliņa-Ādmine iepazīstinās tieši ar muitas jomā īstenotajiem un plānotajiem pasākumiem.

Preses konferencē piedalīsies un uz klātesošo jautājumiem atbildēs arī VID ģenerāldirektores vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis, VID ģenerāldirektores vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā, VID Nodrošinājuma pārvaldes direktors Aigars Undzēns.