Drukāt šo lapu
19.04.2012 07:24

Mārupe ar jaunajiem siltumtarifiem biedē uzņēmējus

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Biedrības "Mārupes uzņēmēji" valdes loceklis un SIA "Tranzītserviss" direktors Andris Bondars atzīst, ka siltumtarifa cenas paaugstināšana varētu būt iemesls uzņēmējdarbību turpmāk attīstīt citā novadā.

Jaunās, paaugstinātās siltumenerģijas tarifu cenas Mārupes novada ciemos - Mārupē, Skultē un Tīrainē, novada uzņēmējus dara aizvien bažīgākus. A. Bondars stāsta, ka ar a/s "Mārupes komunālie pakalpojumi" sadarbojas jau četrus gadus un neko pozitīvu pateikt nevar.

"Sadarbojos tik ilgi, kamēr apsaimniekoju ēkas Jaunmārupē. Neko labu, izņemot to, ka šis kantoris labi nokāš naudu ar siltuma rēķiniem, pateikt nevaru," ar nožēlu atzīst uzņēmējs.

Rēķini ir nenormāli lieli. "Patiesībā, augstie rēķini bija viens no iemesliem, kāpēc beidzām savu biznesu Jaunmārupē, taču, protams, bija arī citi iemesli. Cik zināms tagad, šiem īpašumiem jau trīs gadus nav siltumapgādes, jo izmaksas ir pārāk lielas."

A. Bondars stāsta, ka līdzšinējie siltumenerģijas tarifi ir ļoti augsti. "Ja tarifs paaugstināsies, uzņēmēji, kas izmanto a/s "Mārupes komunālie pakalpojumi" pakalpojumus, varētu apsvērt domu par aiziešanu no Mārupes vai savas apkures ieviešanu," iespējamo risinājumu piedāvā SIA "Tranzītserviss" direktors.

Iepriekš:
Mārupes uzņēmēji bažījas par ražošanas iznīcināšanu