Drukāt šo lapu
23.03.2012 07:35

Par nesaskaņotu koku zāģēšanu draud sods: Ls 250-1000

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par nesaskaņotu koku zāģēšanu draud sods: Ls 250-1000 arhīvs

Siguldas novada pašvaldības Attīstības pārvaldes Īpašumu nodaļas speciālisti atgādina: lai veiktu koku vainagu veidošanu vai koku nozāģēšanu, nepieciešams pašvaldības saskaņojums.

 

Kā teikts pašvaldības sasitošajos noteikumos, «Ārpus mežiem dekoratīvo koku ciršanu un vainagu veidošanu, izņemot dzīvžogu apgriešanu, var veikt, ja pirms tam ir saņemta Siguldas novada Īpašumu nodaļas atļauja, bet Gaujas nacionālā parka teritorijā – saņemta Gaujas nacionālā parka administrācijas atļauja. Siguldas novada Īpašumu nodaļas atteikumu var apstrīdēt Siguldas novada Apstādījumu aizsardzības komisijā.»

Par šo noteikumu neievērošanu fiziskajām personām tiek uzlikts naudas sods līdz 250 latiem, bet juridiskajām personām - līdz 1000 latiem.

Iesniegumu koku veidošanai un nozāģēšanai var iesniegt Siguldas novada pašvaldībā Zinātnes ielā 7 vai Pils ielā 16 un Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3. Sīkāka informācija, zvanot pa tālruni 67800952.

Tāpat pašvaldība atgādina: tuvojoties Lielās talkas un pavasara teritoriju sakopšanai, minētie noteikumi paredz arī to, ka sausās lapas, zarus un citus organiskos atkritumus drīkst dedzināt nelielos daudzumos pavasarī no 15. aprīļa līdz 15. maijam, ievērojot ugunsdrošības noteikumus. Siguldas novada lauku teritorijās ārpus apdzīvotām vietām organiskos atkritumus drīkst dedzināt nelielos daudzumos visu sezonu, ievērojot ugunsdrošības noteikumus.