Drukāt šo lapu
26.09.2013 09:31

Garkalnes mēra vietnieks Pierīgas pašvaldības aicina ieviest "sēņu nodokli" rīdziniekiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes mēra vietnieks Pierīgas pašvaldības aicina ieviest "sēņu nodokli" rīdziniekiem www.foto.delfi.lv

Rīgas mēra Nila Ušakova rīcība saistībā ar braukšanas maksas plānoto paaugstināšanu Rīgā nedeklarētajām personām ir kārtējais "Saskaņas centra" populistiskais gājiens pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Tā uzskata Garkalnes novada domes deputāts un mēra vietnieks Kārlis Bružuks (Latvijas zaļā partija). "Šāda rīcība, maigi izsakoties, ir ne tikai klaji pretrunā ar eiro ieviešanas principu, bet arī diskriminējoša pret Latvijas iedzīvotājiem. Pilnībā var piekrist Cēsu mēra viedoklim par galvaspilsētas statusu un pieejamību Latvijas iedzīvotājiem," viņš uzskata. "Attiecībā par eiro ieviešanas labo praksi, plānotais 1,20 eiro pēc paredzētā kursa nekādi nesastāda 0,50 latus. Šāda Rīgas mēra rīcība ir mēģinājums glābties no finansiālās bedres, ko Rīgas saimnieki ar saviem populistiskajiem gājieniem, bezmaksas biļetēm utt. ir radījuši."

Ušakovs nav rēķinājies ar to, ka Pierīgas novados dzīvojošiem iedzīvotājiem, kuriem darba vietas ir Rīgā, šāds lēmums radīs smagas finansiālās sekas. Arī plānotā un tik daudz atrunātā "park&ride" sistēma pie šāda principa nedarbosies, kas Rīgas iedzīvotājiem nozīmēs lielākus sastrēgumus, gaisa kvalitātes pasliktināšanos utt., pārliecināts K. Bružuks.

"Ušakovs spļauj akā, no kuras pašam būs jādzer. Pierīgas novadus rīdzinieki izmanto atpūtai, piemēram, Garkalnes novads ar saviem mežiem tiek uzskatīts par Rīgas plaušām. Pilsētnieki šeit brauc peldēties, sēņot, sportot, un tas viss ir bez maksas, varbūt Pierīgas novadiem būtu jāievieš arī sēņu nodokļi pilsētniekiem, kas mums dotu iespēju ar pabalstiem kompensēt mūsu iedzīvotājiem radītās izmaksas, ko šobrīd pieņēmusi Rīga," ironizē K. Bružuks.

Viņš norāda, ka Garkalnes novada izglītības iestādes gan saviem, gan Rīgas bērniem nodrošina brīvpusdienas līdz 6. klasei, mazie rīdzinieki tāpat bez maksas apmeklē mūzikas un mākslas skolas, deju un vokālos ansambļus. "Pieļauju, ka šādi Rīgas soļi varētu mums likt aizdomāties par mūsu, iespējams, nelietderīgo dāsnumu," K. Bružuks sola vērsties pie tiesībsarga izvērtēt šo pretrunīgo Rīgas domes lēmumu, kā arī aicina citas Pierīgas pašvaldības paust savu viedokli.

Iepriekš:
Babītes mērs: Rīgas cenu politikas dēļ Pierīgā varētu parādīties jauni pasažieru pārvadātāji
Brauciens Rīgas sabiedriskajā transportā kļuvis dārgāks; tiesībsargs nobažījies par diskrimināciju