22.06.2018 15:45

Aptauja Rīgā. Kā vērtējat Artusa Kaimiņa aizturēšanu un veikto kratīšanu pie viņa?

Autors  Liene Ozola
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Aptauja Rīgā. Kā vērtējat Artusa Kaimiņa aizturēšanu un veikto kratīšanu pie viņa? Liene Ozola un Saeimas administrācija

Ģenerālprokuratūra šonedēļ lūdza Saeimu izdot kriminālvajāšanai deputātu Artusu Kaimiņu, kā arī veikt kratīšanu pie viņa un vēl diviem partijas "KPV LV" pārstāvjiem. Saeimas deputāti lēma to atļaut.

KNAB paziņojumā ir skaidrots, ka kriminālprocess sākts pēc trim Krimināllikuma pantiem: par politiskās organizācijas nelikumīgu finansēšanu, par starpniecību politiskās partijas nelikumīgā finansēšanā, kā arī par partijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu un izspiešanu.

Ainārs, augstskolas absolvents
Man ir nedaudz vienalga. Protams, tas bija pārsteigums, jo zināju, ka Saeimā bija jābalso par tieslietu ministru Rasnaču, taču par Kaimiņa izdošanu un kratīšanu – tas man bija pārsteigums. Bet kopumā domāju, ka īsti riktīgs viņš nav, kaut kas dīvains ar viņu ir. Kad Kaimiņš runā no parlamenta tribīnes, viņš turpina uzvesties un reklamēties kā savā "Suņu būdā".
Ginta, juriste
Es redzēju, cik viņš ir nobijies. Aizturēšanas brīdī vairs nebija ne vēsts no tās bravūras, ar kādu viņš parasti nāca cilvēkiem virsū, filmējot ar savu kameru. Taču aizturēšanas brīdī viņš bija sabijies kā stūrī iedzīts vilks.
Vents, arhitekts
Man tas bija interesants pārsteigums. Man īsti nav zināms, ko viņam inkriminē, taču analogā situācijā ar Aināru Šleseru jau ilgstoši bija zināms, ka pret viņu tiek veiktas izmeklēšanas darbības, bet Kaimiņa gadījumā tas bija negaidīti.
Valda, grāmatvede
Man viņš ļoti nepatīk savas uzvedības dēļ – gan kā politiķis, gan kā cilvēks, tāpēc man ir vienalga par viņu. Grūti pateikt, kā notikumi attīstīsies turpmāk, bet mani tas neuztrauc personīgās nepatikas dēļ.